Αρνητικές κρίσεις από την Αριστερά

Αρνητικές κρίσεις από την Αριστερά

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μάλλον αρνητική διάθεση, όλες -πλην AEKA- οι πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται εξ αριστερών του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζουν τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Περισσότερο σκληρή είναι η κριτική την οποία διατυπώνει η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, στελέχη της οποίας δεν σταματούν να επισημαίνουν ότι ανεξαρτήτως των όποιων αλλαγών σε επίπεδο προσώπων, κρίσιμο μέγεθος το οποίο δεν αλλάζει είναι η κυβερνητική πολιτική «η οποία είναι βαθύτατα αντιλαϊκή». Στον Περισσό υπογραμμίζουν ότι εξελίξεις όπως αυτές που σημειώνονται στο ΠΑΣΟΚ λειτουργούν τελικώς αποπροσανατολιστικά, και συμπληρώνουν ότι «με όποια ρούχα κι αν εμφανιστεί το ΠΑΣΟΚ, θα ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική», την οποία «οι εργαζόμενοι θα πρέπει να καταδικάσουν».

Από την άλλη πλευρά, ο Συνασπισμός διά στόματος του προέδρου του κ. N. Κωνσταντόπουλου δηλώνει ότι αναμένει τις κινήσεις του κ. Σημίτη και σε κυβερνητικό επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά, σπεύδει να σημειώσει ότι θεωρεί τις τελευταίες κινήσεις του πρωθυπουργού «θεατρικές» και κάνει λόγο για «επίδειξη αρχηγισμού παλαιάς κοπής». Και ο κ. Κωνσταντόπουλος προσθέτει: «O ΣΥΝ, όπως έκανε μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της προγραμματικής αντιπολίτευσης που ασκεί, θα κρίνει την νέα κυβέρνηση του κ. Σημίτη από το έργο της. Και τον νέο γραμματέα του ΠΑΣΟΚ θα τον κρίνουμε από το έργο και τις πρακτικές του».

Εξαίρεση η ΑΕΚΑ

Στην Ανανεωτική και Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς, ωστόσο, βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. «O Σημίτης φαίνεται αποφασισμένος να κάνει πάρα πολλά σε θετική κατεύθυνση», σχολίαζε εκ των κορυφαίων στελεχών της Κίνησης, επισημαίνοντας παράλληλα τόσο τις αναφορές του πρωθυπουργού -κατά τη χθεσινή ομιλία του- στην ανάγκη κινητοποίησης όλων των όμορων (ενν. προς το ΠΑΣΟΚ) χώρων και αξιοποίησης όλων των εκσυγχρονιστικών δυνάμεων εντός και εκτός του κυβερνώντος κόμματος, όσο και τις γνωστές και διατυπωθείσες δημοσίως κατά το πρόσφατο παρελθόν θέσεις του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ για την ανασύνθεση της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή