Σάλος για το κόψιμο της ομιλίας Λαλιώτη από τη NET

Σάλος για το κόψιμο της ομιλίας Λαλιώτη από τη NET

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέγα θέμα δημιούργησε χθες η πρωτοφανής ξαφνική παύση της τηλεοπτικής μετάδοσης των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την ώρα ακριβώς που ο απερχόμενος γραμματέας του Κινήματος, κ. K. Λαλιώτης ανέβαινε στο βήμα για να λάβει τον λόγο, μετά τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη. Ολοι οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, καθώς και οι ραδιοφωνικοί, έπαιρναν εικόνα και ήχο από το «πουλ» της EPT, το οποίο, ξαφνικά, σταμάτησε να μεταδίδει, αφήνοντας τους πάντες χωρίς πρόγραμμα, καθώς, όλες οι ροές των προγραμμάτων είχαν διακοπεί λόγω του τεράστιου δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος της ομιλίας Λαλιώτη. Ετσι, η διακοπή της μετάδοσης προκάλεσε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό έμφραγμα, το οποίο επιδεινώθηκε, όταν η κρατική τηλεόραση αποφάσισε να… επαναλάβει αποσπάσματα της ομιλίας Σημίτη κατά τον χρόνο που βρισκόταν σε εξέλιξη η ομιλία Λαλιώτη.

Σχεδόν αμέσως άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες που έφτασαν να κάνουν λόγο ακόμη και για παραίτηση του προέδρου της EPT κ. Αγγ. Στάγκου και γρήγορα διαψεύστηκαν. Από την Αγία Παρασκευή, εκδόθηκε αργότερα η ακόλουθη ανακοίνωση: «O τρόπος κάλυψης και αποστολής εικόνας και ήχου στα άλλα τηλεοπτικά κανάλια, από την EPT, αποφασίζεται κατά πάγια πρακτική από τα ίδια τα κόμματα όταν πρόκειται για εσωκομματικές διαδικασίες. Την πρακτική αυτή ακολούθησε η EPT και σήμερα στη συνεδρίαση της K.E. του ΠΑΣΟΚ και το ίδιο έπραξε πρόσφατα και στην περίπτωση της συνεδρίασης της K.O. της Ν.Δ.». Με τη θέση αυτή ταυτίζονται και πηγές της κυβέρνησης οι οποίες προσθέτουν ότι η έλλειψη συνεννόησης οδήγησε στο να επικρατήσει η «πάγια τακτική» που θέλει τη μετάδοση μόνον της προεδρικής ομιλίας.

Η πιο πάνω δήλωση, που αφήνει σαφέστατες αιχμές εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, συνοδεύτηκε και από διάφορες εκτιμήσεις παραγόντων, που σημείωναν το προφανές, ότι, δηλαδή, μια τόσο σοβαρή απόφαση λογοκρισίας του κ. Λαλιώτη δεν μπορεί παρά να προέλθει παρά από «ψηλά». Ομως, αποτελεί σχήμα τουλάχιστον οξύμωρο να υποστηρίζει κανείς ότι ως κομματικός παράγων ο κ. Λαλιώτης αποφάσισε ο ίδιος να… κόψει τον εαυτό του από την κρισιμότερη και ιστορικότερη ομιλία της πολιτικής του σταδιοδρομίας! Να σημειωθεί επίσης ότι η κόρη του κ. Λαλιώτη είχε φραστικό επεισόδιο με τον κ. Πρωτόπαπα για το θέμα, στις σκάλες του ξενοδοχείου, όπου συνήλθε η K.E. του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, η πρωτοφανής αυτή λογοκρισία εις βάρος του μέχρι χθες ισχυρού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ενόχλησε ιδιαιτέρως και τη Ρηγίλλης, καθώς δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι στους επόμενους προεκλογικούς μήνες, η κυβέρνηση θα μετέλθει όλα τα μέσα προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή