«Δεν συμμετέχω στην κωμωδία»

«Δεν συμμετέχω στην κωμωδία»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν συμμετέχω φυσικά σε αυτήν την κωμωδία. Πρόκειται για αυταρχισμό χωρίς προηγούμενο». Με αυτόν τον τρόπο ο Θεόδωρος Πάγκαλος απάντησε στην ερώτηση της «Κ» για το κατά πόσον θα έθετε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα ή του Εκτελεστικού Γραφείου, λίγα μόνο λεπτά μετά το επεισόδιο που ο ίδιος δημιούργησε στο κλείσιμο της συνεδρίασης, «θυμίζοντας» έτσι στον κ. Σημίτη άλλες εποχές.

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος

Οταν ο Κώστας Λαλιώτης ολοκλήρωσε την ομιλία του και ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής Λάμπρος Κανελλόπουλος ανακοίνωσε πως αρχίζει η ψηφοφορία και δεν θα υπάρξουν τοποθετήσεις, ο Θεόδωρος Πάγκαλος σηκώθηκε όρθιος και ζήτησε τον λόγο. Ο κ. Κανελλόπουλος δεν του τον έδωσε αρχικά και το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ άρχισε να περπατά στην αίθουσα πλησιάζοντας προς την έδρα. Τότε ο πρόεδρος του έδωσε τον λόγο, και ο κ. Πάγκαλος ανέβηκε στο βήμα: «Η παραίτηση Λαλιώτη συγκλονίζει το κόμμα, διχάζει το ΠΑΣΟΚ. Εδώ δεν είμαστε ακροατές μονολόγων.

Αφού μίλησαν οι κ. Σημίτης και Λαλιώτης πρέπει να δοθεί ο λόγος σε όσα στελέχη επιθυμούν να μιλήσουν και βεβαίως σε όσους θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα, προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους». Ζήτησε, μάλιστα, οι προτάσεις του να τεθούν σε ψηφοφορία, καταχειροκροτούμενος, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Αντιδράσεις επί της διαδικασίας

Την ίδια ώρα και άλλα στελέχη στην αίθουσα αντιδρούσαν επί της διαδικασίας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασιλακάκης σε πολύ έντονο ύφος -συνεπικουρούμενος από άλλους διαφωνούντες- διερωτήθηκε «γιατί μας φέρατε εδώ».

Μάλιστα με το «έτσι θέλω» ανέβηκε στο βήμα, την ώρα που ο κ. Κανελλόπουλος καλούσε τα μέλη του Ε.Γ. να κατέβουν από το πάνελ ώστε να αρχίσει η ψηφοφορία. Τότε ο πρωθυπουργός κράτησε τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος πήγαινε να κατέβει, και ο κ. Κανελλόπουλος έδωσε τον λόγο στον βουλευτή. «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει.

Είναι η πρώτη φορά που στο Οργανο αυτό δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε. Γιατί συμβαίνουν αυτά;» τόνισε με τη σειρά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος η κ. Σταυρούλα Δήμου που ρώταγε όρθια «τι κάνετε, πότε ψηφίσαμε τέτοια πράγματα, ποια διάταξη του Καταστατικού εφαρμόζετε;», όπως επίσης την ίδια έντονη διαμαρτυρία με τη μορφή ερωτήματος εξέφρασαν και οι Νόρα Κατσέλη και Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή