Ν.Δ.: Δεν μας επηρεάζουν τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ

Ν.Δ.: Δεν μας επηρεάζουν τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν επηρεάζουν την τακτική της Νέας Δημοκρατίας οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, όπως τόνιζαν χθες κορυφαία στελέχη της Ρηγίλλης, αφορούν μια μικρή ομάδα της κοινωνίας και δεν αγγίζουν τα καθημερινά προβλήματα του λαού.

Χθες ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής συζήτησε με τους στενούς συνεργάτες του την τακτική που θα ακολουθήσει για το επόμενο διάστημα. Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Καραμανλής θα συνεχίσει τις περιοδείες του στην περιφέρεια και στα αστικά κέντρα, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στη συζήτηση τονίσθηκε επίσης ότι το αίτημα της Ν.Δ. για πρόωρες εκλογές δικαιώθηκε από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και θα συνεχίσει να προβάλλεται με μεγαλύτερη ένταση στο προσεχές διάστημα, αφού οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τα εσωτερικά του κυβερνώντος κόμματος, αλλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στελέχη της Ν.Δ. υπογράμμιζαν ότι όσα συμβαίνουν σήμερα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύουν ότι στους κόλπους του κόμματος του κ. Σημίτη παγιώνεται πλέον μια «πεποίθηση ήττας» και ο μόνος στόχος είναι ο περιορισμός των απωλειών. Αλλα στελέχη έκαναν λόγο για οριστική απώλεια της «επικίνδυνης αλλά σε πολλές περιπτώσεις αποδοτικής ισοροπίας» την οποία είχε εξασφαλίσει στο ΠΑΣΟΚ η πολιτική που είχαν ακολουθήσει τα παραδοσιακά του στελέχη, όσο και αν είχε και αυτή «ξεφτίσει» κατά το τελευταίο διάστημα. Με δήλωσή του, εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Θ. Ρουσόπουλος επανέφερε το αίτημα για εκλογές, με μια δήλωση στην οποία χρησιμοποίησε φράση από την ομιλία του πρωθυπουργού!

««Για να ανατρέψουμε την εικόνα του παλιού χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα, πρόσωπα με φρεσκάδα, νέες ιδέες και κατευθύνσεις» είπε σήμερα ο κ. Σημίτης. Συμπληρώνουμε: Χρειάζεται κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. O τόπος δεν αντέχει άλλο τα αδιέξοδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές» δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος. Σε συζητήσεις με δημοσιογράφους στελέχη της Ν.Δ.,σχολιάζοντας την παρθενική ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη ως γραμματέα, τόνιζαν ότι «του φόρεσαν ένα κοστούμι που δεν του ταιριάζει», ενώ σημείωναν ότι το κείμενο της ομιλίας ήταν χωρίς πνοή και στόχο. Τα ίδια στελέχη, σχολιάζοντας τον επικείμενο ανασχηματισμό, μιλούσαν για «ανακύκλωση φθαρμένων υλικών», ενώ σημείωναν ότι ο εσωκομματικός καβγάς μεταξύ «παλαιών και νέων» δεν αφορά σε καμία περίπτωση τον πολίτη, ο οποίος βλέπει καθημερινά το εισόδημά του να μειώνεται δραματικά και αισθάνεται αιχμάλωτος ενός συστήματος το οποίο καταφεύγει σε «πολιτικά μαντζούνια» και εξορκισμούς, αποπέμποντας εκείνους με τους οποίους μέχρι χθες μοιραζόταν το ίδιο κρεβάτι, αλλά έβλεπαν διαφορετικούς εφιάλτες.

Κ. Μητσοτάκης: O Σημίτης το «συν» του ΠΑΣΟΚ

Την εκτίμηση ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά τις πρωτοβουλίες του κ. Σημίτη, τις οποίες χαρακτήρισε «τολμηρές» και εν γένει τις δικαιολόγησε, διατύπωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Μητσοτάκης. Σε ραδιοφωνικές (Αντέννα) δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν υποχρεωμένος να αντιδράσει και να προχωρήσει σε μια εκκαθάριση του προβλήματος που είχε όταν ο κ. Λαλιώτης τον αμφισβήτησε ευθέως. Υπάρχουν αντιδράσεις», πρόσθεσε, «υπάρχει μια βαθιά κρίση στο εσωτερικό, αλλά επέλεξε την καταλληλότερη γι’ αυτόν στιγμή, όταν οι μετοχές του είναι ψηλά. Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ πέφτει, ο ίδιος κρατάει, είναι συν για το ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός του. Κάνει μια κομματική εκκαθάριση, την οποία έκρινε απαραίτητη την κατάλληλη στιγμή». O κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, πάντως, ότι οι εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «δεν απασχολούν σοβαρά τον ελληνικό λαό και δεν μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα» και εξέφρασε βεβαιότητα ότι «το ΠΑΣΟΚ θα συντριβεί στις επόμενες εκλογές». Εκτίμησε δε ότι «ένας από τους στόχους του κ. Σημίτη είναι αφ’ ενός να κρατήσει μέχρι το τέρμα της τετραετίας και αφ’ ετέρου να ελέγξει μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου -με τον οποίο είναι προφανές ότι έχει συμφωνήσει- τις μετεκλογικές εξελίξεις, δηλαδή να έχει τον έλεγχο του ηττημένου ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή