ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ ΣΤΟΝ NOMO ΠΕΛΛΑΣ

K. Καραμανλής: Αμεση αποζημίωση στους πληγέντες

Τάχιστα οφείλει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών και στην καταβολή των αποζημιώσεων δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Καραμανλής κατά την περιοδεία του στον νομό Πέλλας όπου επισκέφθηκε πληγείσες από τις φετινές θεομηνίες περιοχές. Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν οι παραγωγοί, είναι αναγκαίο να καταβληθεί αμέσως, ως προκαταβολή, το 50% της εκτίμησης του ΕΛΓΑ και οι οφειλόμενες περσινές αποζημιώσεις από τις καταστροφές που υπέστησαν οι παραγωγοί από το χαλάζι. «H κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη δραματική υποβάθμιση του εισοδήματος των αγροτών μας τα τελευταία χρόνια, για την απώλεια ξένων αγορών για τα Ελληνικά προϊόντα και για την πλήρη αδυναμία του ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί στην αποστολή του» είπε ο κ. Καραμανλής. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Δήμου Πέλλας και το κονσερβοποιείο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών. Παράπονα από τους αγρότες για τις ζημιές που έχουν υποστεί στην παραγωγή τους άκουσε ο κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες από τις πρόσφατες θεομηνίες περιοχές της Κρύας Βρύσης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον νομάρχη Πέλλας και τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πέλλας, ενώ σήμερα θα τον επισκεφθούν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στη Βέροια, οι γονείς των μαθητών από το Μακροχώρι που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ

Σε αδιέξοδο η οικονομία

«Αλλη μια έκθεση οικονομικού οργανισμού έρχεται να επιβεβαιώσει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής», δήλωσε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. και συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος κ. Γ. Αλογοσκούφης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας έκθεσης του IOBE για την ελληνική οικονομία. Οπως σημειώνει ο κ. Αλογοσκούφης, «στην τελευταία έκθεση του IOBE επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η ανεργία είναι το μείζον διαρθρωτικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί δομικό φαινόμενο και όχι συγκυριακό. Τονίζεται επίσης η αδυναμία της ελληνικής οικονομίας να μετατρέπει την όποια ανάπτυξη σε νέες θέσεις εργασίας. H οικονομία χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική, μια διαφορετική φιλοσοφία ανάπτυξης, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα. Αυτά δεν μπορεί να τα διασφαλίσει η σημερινή κυβέρνηση. Το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό. Οι κομματικές αλλαγές που επιχειρεί ο κ. Σημίτης δεν αφορούν την κοινωνία. H λύση των προβλημάτων της χώρας απαιτεί αλλαγή πολιτικής και αλλαγή κυβέρνησης. Απαιτεί εκλογές το συντομότερο δυνατόν».

ΚΑΤΑΓΓΕΛλΕΙ Ο Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ

Διαπλεκόμενοι πολιτικοί στα ΜΜΕ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διακοπή της τηλεοπτικής μετάδοσης της ομιλίας του κ. K. Λαλιώτη κατά τη σύνοδο της K.E. επέρριψε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλας. «Η χθεσινή απότομη διακοπή της ζωντανής μετάδοσης της ομιλίας του κ. Λαλιώτη αποκάλυψε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, ότι τα ΜΜΕ λειτουργούν κατ’ εντολήν των διαπλεκομένων πολιτικών προσώπων, καθώς και ότι η ψευτοεκσυγχρονιστική ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στερείται πολιτικού ήθους, ανθρωπιάς και δημοκρατικής ευαισθησίας», υποστήριξε ο κ. Τσοβόλας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «έτσι επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά η ορθότητα των μακροχρόνιων καταγγελιών του ΔΗΚΚΙ για τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ κατ’ εντολήν της δήθεν εκσυγχρονιστικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τους μηχανισμούς της».

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Προτομή Παναγή Παπαληγούρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλος θα κάνει σήμερα τα αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Παναγή Παπαληγούρα, σε ειδική τελετή, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου. Στην τελετή θα παραστούν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Καραμανλής και άλλοι επίσημοι.  Η τελετή θα γίνει στις 9 το βράδυ, ενώ για τη ζωή και το έργο του Παναγή Παπαληγούρα θα μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Ράλλης.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

«Ελληνοτουρκικές Σχέσεις»

Κυκλοφόρησε η ετήσια επιθεώρηση «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις», που επιμελείται ο δημοσιογράφος Αρης Αμπατζής και περιλαμβάνει ανασκοπήσεις του Κυπριακού, των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θεμάτων Τουρκίας, των ευρωτουρκικών σχέσεων αλλά και θεμάτων ασφάλειας, οικονομίας, πολιτισμού και αθλητισμού στον χώρο των ελληνοτουρκικών και τέλος επιλογή ελληνικής και τουρκικής αρθρογραφίας γύρω από τα θέματα του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών για το έτος 2002. Η ετήσια επιθεώρηση, που κυκλοφόρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη φετινή της έκδοση περιλαμβάνει παράρτημα με χρονικό των ελληνοτουρκικών σχέσεων 1919-2002, χρονικό του Κυπριακού 1950-2002, ελληνικά τοπωνύμια στην Τουρκία, στοιχεία για την ελληνική, τουρκική και κυπριακή πολιτεία και πολιτική, καθώς επίσης και κείμενα – πηγές των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού. Τα κείμενα – πηγές σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, περιλαμβάνουν τη Συνθήκη της Λωζάννης, τις ελληνοτουρκικές συμφωνίες του 1930, του 1933 και του 1938, τη «μορφωτική συμφωνία»’ του 1968, όλα τα κοινά ανακοινωθέντα των πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας από το 1975 μέχρι σήμερα, την απόφαση που έλαβε το 1995 η τουρκική εθνοσυνέλευση για τα χωρικά ύδατα, την απόφαση για σύσταση διμερούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων το 1997 και τις εννιά διμερείς συμφωνίες που υπογράφηκαν το 2000 και το 2001.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή