Διάψευση προσδοκιών «βλέπει» η Αριστερά

Διάψευση προσδοκιών «βλέπει» η Αριστερά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H παρουσία στο νέο κυβερνητικό σχήμα ενός στελέχους της ευρύτερης Αριστεράς, μη οργανικά ενταγμένου στο ΠΑΣΟΚ, δεν στάθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- αρκετή για να μειώσει τους τόνους της αρνητικής προς το κυβερνών κόμμα κριτικής των εξ αριστερών του κυβερνώντος κόμματος αριστερών πολιτικών δυνάμεων της χώρας. KKE, Συνασπισμός και ΔΗΚΚΙ διά στόματος των αρχηγών τους κάνουν λόγο για την ανάδειξη των πολιτικών ορίων και του χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τις επιλογές του πρωθυπουργού σε κυβερνητικό επίπεδο.

«Ελπίζω οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που ανήκουν ή ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και είχαν μια ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει και να γυρίσει σελίδα προοδευτική να κατάλαβαν, να συνειδητοποίησαν, ότι πρόκειται για τελειωμένη υπόθεση κι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να συμπαραταχθούν με τον λαό στον αγώνα για τα μεγάλα τους προβλήματα, στρέφοντας την πλάτη και προς το ΠΑΣΟΚ και, εννοείται, προς την Ν.Δ.», σχολίασε η γ.γ. της K.E. του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Αλέκα Παπαρήγα. «Με τον ανασχηματισμό ο κ. Σημίτης έδωσε το τελικό δείγμα γραφής και απέδειξε τα πολιτικά του όρια. Εμμονή στις ίδιες πολιτικές, εμμονή στα ίδια πρόσωπα, εμμονή στις ίδιες μεθόδους», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥκ. N. Κωνσταντόπουλος, και αφού αρνήθηκε να κάνει ιδιαίτερο σχόλιο για τον κ. N. Μπίστη – πρώην στέλεχος του κόμματος το οποίο αποχώρησε συγκροτώντας προ τριετίας αυτόνομη πολιτική Κίνηση από τα σπλάχνα του ΣΥΝ, πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος αισθάνεται και διάψευση και απογοήτευση και οργή. Και οι πλέον καλόπιστοι μένουν ακάλυπτοι από το τελικό δείγμα γραφής του κ. Σημίτη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δ. Τσοβόλας υπογράμμισε ότι «μόνο ως φαρσοκωμωδία μπορεί να εκληφθεί ο ανασχηματισμός», ο οποίος «διέψευσε και τις τελευταίες φρούδες ελπίδες των χιλιάδων αγνών αγωνιστών του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι η δήθεν εκσυγχρονιστική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στόχευε εδώ και πολλά χρόνια στον μετασχηματισμό του Κινήματος σ’ ένα συντηρητικό-αντιλαϊκό κόμμα».

Τέλος, η AEKA -της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Μπίστης- σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων τονίζει: «H συμμετοχή του κ. N. Μπίστη στην κυβέρνηση, εντάσσεται στην προσπάθεια της AEKA για την αποφασιστική προώθηση και διεύρυνση του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος, καθώς και της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή