Σύμπλευση Κακλαμάνη – Λαλιώτη

Σύμπλευση Κακλαμάνη – Λαλιώτη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση Κώστα Λαλιώτη και Απόστολου Κακλαμάνη με «εφ’ όλης της ύλης» συζήτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή, με πρωτοβουλία του πρώην γραμματέα. Θεωρείται απολύτως βέβαιο πώς μέσα σε όλα τα άλλα, από τη ρήξη Λαλιώτη- Σημίτη έως και τον ανασχηματισμό, οι δύο άνδρες μίλησαν και για τον Αμερικανό πρέσβη κ. Τόμας Μίλερ, με τον οποίον ο πρόεδρος της Βουλής έχει συγκρουστεί κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν.

Είναι λοιπόν λογικό ότι οι δύο άνδρες επ’ αυτού του θέματος συμπλέουν στις εκτιμήσεις τους.

Οπως είναι φυσικό ο ανασχηματισμός επισκίασε χθες τα πάντα στο Κοινοβούλιο. Στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν παρών ο υπουργός Γεωργίας κ. Γιώργος Δρυς, απαντώντας σε επερώτηση της Ν.Δ. για τα αγροτικά, όταν ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε τους δημοσιογράφους, αλλά ήταν φανερό ότι γνώριζε από προχθές ότι θα παραμείνει στη θέση του. Μάλιστα τον ρωτήσαμε τι του είπε στο αυτί ο πρωθυπουργός στο Κάραβελ, υποστήριξε πως δεν …θυμόταν, αλλά όταν επιμείναμε πως προφανώς του γνωστοποίησε ότι θα παραμείνει υπουργός Γεωργίας η έκφρασή του μάλλον το επιβεβαίωνε

Στη Βουλή ήταν και ο Θεόδωρος Κοτσώνης, νέος υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, εμφανώς χαρούμενος για την υπουργοποίησή του αλλά δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω σχόλια για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Ομως οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν απογοητευμένοι.

Ο Κάρολος Παπούλιας σχολίαζε αρνητικά τον ανασχηματισμό, ο Θεόδωρος Τσουκάτος ευχήθηκε «καλή δουλειά», ο Γιάννης Γιαννακόπουλος έλεγε πως ο ανασχηματισμός είναι αναντίστοιχος με τις ανατροπές στο κόμμα, ο Χρήστος Παπουτσής και ο Λεωνίδας Τζαννής ότι όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος, ο Γιάννης Διαμαντίδης ότι ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του, ενώ οι κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και Γιάννης Ζαφειρόπουλος δεν θέλησαν να κάνουν σχόλιο, όχι πάντως λόγω της ικανοποίησής τους..

Είναι αλήθεια πως ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατ’ ιδίαν δεν έκρυβε την απόλυτη απογοήτευσή του από τον ανασχηματισμό, καθώς είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες ανατροπών, λόγω των εξαγγελιών του κ. Σημίτη περί ανανέωσης προσώπων. Οταν ανακοινώθηκε το νέο σχήμα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος… έμειναν άλαλοι στην αρχή και εξέφραζαν τη δυσφορία τους αμέσως μετά.

Οσο για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ζούσαν σε πελάγη ευτυχίας και εκτιμούσαν ότι πλέον το αίτημα του Κώστα Καραμανλή για πρόωρες εκλογές είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή