O ανασχηματισμός στη δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας

O ανασχηματισμός στη δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

40 βαθμοί υπό σκιάν, κι όμως το αδιαχώρητον σημειώθηκε και φέτος, στην επέτειο της υπογραφής της Δήλωσης Ανεξαρτησίας, ημέρα που οι ΗΠΑ τιμούν τη σημαία και εορτάζουν την εθνική τους εορτή! Πολλές στολές, πολλά ράσα, από την Ορθοδοξία ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, αλλά και από τα άλλα δόγματα, λίγες οι πολιτικές παρουσίες και οι δημοσιογραφικές, γιατί την ίδια ώρα γινόταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και ανακοινώθηκαν τα ονόματα, ενώ η ορχήστρα έπαιζε «I’ve got you under my skin» (σε έχω μέσα στο πετσί μου – σ’ αγαπώ», το σουξέ του Σινάτρα, που θα μπορούσε να είναι και σχόλιο, εάν ο κ. Λαλιώτης είχε κληθεί και παρίστατο. Αλλά όχι, στην αμερικανική εορτή στον κήπο των Μίλερ, δεν ήταν «πανταχού παρών».

Δίδυμες δηλώσεις έκαναν στην «K», αμέσως μόλις είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα που μετέχουν στην νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Δημήτρης Σιούφας, οι οποίοι ήρθαν στην αμερικανική πρεσβεία κι έφυγαν μαζί, εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα στο εξωτερικό πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κώστα Καραμανλή.

Πρ. Παυλόπουλος: «Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν, ούτε καν αρουραίον»! «H κυβέρνηση είναι τόσο μικρή μπροστά στις ανάγκες του τόπου, που είναι… ποντικάκι. Ούτε καν αρουραίος!» η επεξήγηση.

Δημήτρης Σιούφας: «Ακούσαμε τα ονόματα της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης. Είναι το παλιό, δεν υπάρχει το νέο, κινείται στην ίδια λογική των ισορροπιών με τις οποίες μέχρι σήμερα λειτούργησε, αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να είναι σε κρίση, δεν παράγει πολιτική και δεν θα λειτουργήσει και με το νέο σχήμα. Αυτή είναι η πραγματικότητα»…

– Πόσο καιρό της δίνετε;

– Εκτιμάμε ότι ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο. Γιατί θα αντιμετωπίσει ο ίδιος, αυτήν τη φορά τα διλήμματα που βάζει στους άλλους, να κινηθεί μεταξύ μιας αξιοπρεπούς ήττας το φθινόπωρο ή μιας εκλογικής συντριβής τον Απρίλιο!..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή