Οι συλλήψεις έγιναν μόνο βάσει ενδείξεων

Οι συλλήψεις έγιναν μόνο βάσει ενδείξεων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων κάνουν λόγο για προεπιλεγμένη δίωξή τους με στοιχεία προσωπικής αντιδικίας. Ποιος είναι ο αντίλογος;

– Τέτοιες αιτιάσεις δεν είναι σοβαρές και δεν πείθουν κανέναν. Συλλάβαμε άτομα, με βάση τις ενδείξεις που συγκεντρώναμε και με κανένα άλλο κριτήριο. Κινηθήκαμε μακριά από την λογική «συνήθεις ύποπτοι», μακριά από τη λογική ενοχοποίησης χώρων. Οι έρευνές μας έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα, τη δημοκρατική νομιμότητα και το νομικό μας πολιτισμό. Με την εποπτεία καταξιωμένων εισαγγελικών λειτουργών.

Για να αξιολογηθούν τέτοιοι ισχυρισμοί, θα μου επιτρέψετε, να αναφερθώ και σε ένα ατομικό μου παράδειγμα. Γράφτηκε στον Τύπο, ότι στη δίκη της «17 Νοέμβρη» μάρτυρας κατέθεσε, πως εγώ προσωπικά έχω εμπάθεια κατά συγκεκριμένου κατηγορουμένου, επειδή, δήθεν συμμετείχα προανακριτικά σε υπόθεση παλαιότερης δίωξής του, το έτος 1977. Σας λέω, λοιπόν, εντελώς καλοπροαίρετα, ότι όχι μόνο δεν είχα καμία συμμετοχή σε εκείνη την προανάκριση, αλλά ήταν και πρακτικά αδύνατο να έχω, δεδομένου ότι την εποχή εκείνη και μέχρι το 1984, υπηρετούσα στο σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής και όχι της Αστυνομίας Πόλεων, που λόγω εδαφικής αρμοδιότητας, είχε επιληφθεί εκείνης της υποθέσεως. Θέλω να πιστεύω, ότι ο συγκεκριμένος τουλάχιστον ισχυρισμός, οφείλεται σε κακή πληροφόρηση, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ άλλα κίνητρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή