ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Επίθεση Κωνσταντόπουλου στον πρωθυπουργό

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι το θέμα της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Στο επίκεντρο, αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και η στάση του ΣΥαπέναντι στις επιλογές του πρωθυπουργού και την κυβερνητική πολιτική το προσεχές διάστημα. Εντονα επικριτικός για τα διαδραματιζόμενα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τις κινήσεις του κ. K. Σημίτη, ο πρόεδρος του ΣΥκ. N. Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ), μεταξύ άλλων μίλησε για «ξαναπαιγμένο έργο, για μια ξαναζεσταμένη και από το πολύ ανακάτεμα ξινισμένη πολιτική σούπα. Αντί για ριζικές τομές, ο πρωθυπουργός έκανε άλμα επί τόπου». O πρόεδρος του ΣΥυπογράμμισε ότι «ο κόσμος αγωνίζεται και αγωνιά για τα πραγματικά προβλήματα της ζωής του και ελάχιστα τον ενδιαφέρουν οι κλαυθμοί και οι αχοί των παρασκηνίων». Και αναφερόμενος στις αναμενόμενες νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, σημείωσε: «Πριν φτιάξει τον χάρτη της πραγματικής σύγκλισης, η κυβέρνηση καλό είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον χάρτη των αποκλίσεων στα κοινωνικά προβλήματα, στα προβλήματα της απασχόλησης, της περιβαλλοντικής πολιτικής, προβλήματα της διαχείρισης των δημοσίων πόρων, της υγείας, των κοινωνικών δαπανών, της παιδείας».

ΠΡΙΑΠΟ ΤΗΚΑΤΑΘΕΣΗ TOY ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Εκλογές βλέπει ο Δ. Τσοβόλας

Εκλογές το φθινόπωρο, πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2004 προέβλεψε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας «για να μη δει ο ελληνικός λαός τι τον περιμένει αν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. που έχουν την ίδια πολιτική, το ίδιο χρώμα». O κ. Τσοβόλας δήλωσε ότι «οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν το 2004 γιατί θα έχουμε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές ξεχωριστές 3 – 4 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων κι αυτό είναι αδιανόητο».

Ακόμα, ο κ. Τσοβόλας επιτέθηκε σκληρότατα στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ για την «με άθλιο τρόπο», όπως είπε, αποπομπή του κ. Λαλιώτη και για το κόψιμο της ομιλίας του από την τηλεόραση. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Τσοβόλας, «ακολουθεί μεθοδεύσεις που εφάρμοσε στο παρελθόν η σκληρή δεξιά παράταξη» και έχει εξελιχθεί σε «ένα συντηριτικό κόμμα της διαπλοκής, της συναλλαγής, της διαφθοράς και της κοινωνικής αδικίας», ενώ χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για τον κ. Μπίστη, όσο και για τα μέσα ενημέρωσης.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ TOK. ΛΑΛΙΩΤΗ

Παραιτήθηκε ο T. Θεοδωρικάκος

Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε χθες κατά τη συνάντηση που είχε με το νέο Γραμματέα του κόμματος κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. T. Θεοδωρικάκος που είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση από τον κ. K. Λαλιώτη. Στην επιστολή με την οποία παραιτείται, ο κ. Θεοδωρικάκος, που άσκησε με επιτυχία τα καθήκοντά του το 20μηνο που διετέλεσε υπεύθυνος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εύχεται στον κ. Χρυσοχοΐδη κάθε επιτυχία στο έργο του, αλλά παράλληλα αφήνει αιχμές για τον τρόπο αποπομπής του κ. K. Λαλιώτη, καθώς υπογραμμίζει πως «για να γίνει πράξη η ανανέωση χρειάζεται περισσότερη τόλμη, περισσότερη ειλικρίνεια και περισσότερη αρετή». Κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο κ. Θεοδωρικάκος θα παραμείνει για λίγες ακόμη ημέρες στη θέση του, μέχρι ο νέος Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ να ορίσει τον αντικαταστάτη του.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΠΕΝΤΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΙΟΥΛΙΟ

Μετωπική σύγκρουση στην ΥΠΑ

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σύλλογοι των εργαζομένων στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και την κυβέρνηση. Αιτία της σύγκρουσης είναι η «επιλεκτική», όπως σημειώνουν, πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δίδει αυξημένες παροχές στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και «αγνοεί» τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων. Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκαλέσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), για τις 11 και 12 Ιουλίου, καθώς, για το τριήμερο 15 – 16 – 17 Ιουλίου. Στην ανακοίνωση της ΟΣΥΠΑ γίνεται λόγος για «συνεχιζόμενη τακτική των κ. Βερελή και Χριστοδουλάκη να παρέχουν επιλεκτικές παροχές σε ομάδα εργαζομένων (ελεγκτές) και να αδιαφορούν προκλητικά για τους λοιπούς εργαζόμενους». H ευμένεια εκφράζεται με τη χορήγηση μηνιαίων επιδομάτων ύψους 1.500 ευρώ και μισθών 5.000 ευρώ αλλά και με αποζημιώσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. H ΟΣΥΠΑ καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για άρση των μισθολογικών ανισοτήτων σε ομάδες εργαζομένων του Δημοσίου, απειλώντας, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εν… μέσω τουριστικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή