Πρωτοβουλίες Ανάν για το Κυπριακό

Πρωτοβουλίες Ανάν για το Κυπριακό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας Κόφι Ανάν προβληματίζεται και αναζητεί νέους τρόπους αναθέρμανσης των συζητήσεων για την επίλυση του Κυπριακού το φθινόπωρο, στη βάση του γνωστού σχεδίου του. Στο μεταξύ, στη Λευκωσία, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης κ. K. Χρυσοστομίδης δήλωσε χθες ότι δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που φέρουν την Αγκυρα και τον P. Ντενκτάς να προβαίνουν σε νέες κινήσεις και πρωτοβουλίες στο Κυπριακό. O κ. Χρυσοστομίδης είπε συγκεκριμένα ότι το κατοχικό καθεστώς και η Αγκυρα συνεχίζουν την προσπάθειά τους για να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εναντίον τους στην Κοπεγχάγη και στη Χάγη. Διέψευσε επίσης τις πληροφορίες ότι έχει αρχίσει ο καθαρισμός της κλειστής περιοχής Αμμοχώστου εν όψει νέων εξαγγελιών για επιστροφή των κατοίκων. Πρόκειται, είπε, για διαδόσεις που διοχετεύει η τουρκοκυπριακή πλευρά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Κύπρο -όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ- με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν με επίκεντρο το σχέδιο του τραγουδιστή κ. Λ. Πανταζή να τραγουδήσει σε ελληνικής ιδιοκτησίας ξενοδοχείο- καζίνο στα Κατεχόμενα, επισήμανε ότι η διανυκτέρευση Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα από τα τουρκικά στρατεύματα κυπριακά εδάφη, αποτελεί παράνομη πράξη υπό την έννοιαν του αστικού αδικήματος, εξηγώντας ότι πρόκειται για είσοδο σε ξένη περιουσία χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί, συνέχισε, είναι ότι η μερική άρση των περιορισμών στην διακίνηση δεν αποτελεί πλήρη ομαλοποίηση, ούτε λύση του Κυπριακού. H κατοχή, υπογράμμισε ο κ. Χρυσοστομίδης, συνεχίζεται και τα τουρκικά στρατεύματα εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τις ελληνοκυπριακές περιουσίες. Πρόσθεσε, τέλος, ότι η κυπριακή κυβέρνηση πληροφορήθηκε την τελευταία στιγμή τις προθέσεις του κ. Πανταζή, στον οποίο επισημάνθηκε ότι η διανυκτέρευση στα Κατεχόμενα είναι παράνομη και του ζητήθηκε να επιδείξει ευαισθησία, την οποία και επέδειξε. Το θέμα, κατέληξε, θεωρείται λήξαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή