Ν.Δ.: Δεδομένη η αποτυχία της κυβέρνησης

Ν.Δ.: Δεδομένη η αποτυχία της κυβέρνησης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικριτικά ήταν τα σχόλια της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με όσα διημείφθησαν χθες στο πρώτο «νέο» υπουργικό συμβούλιο. Παρά τη γενική άποψη, που θέλει το κόμμα να ασχολείται «μόνο με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και όχι με την προσωπική αγωνία του πρωθυπουργού και του στενού του περιβάλλοντος για επιβίωση», δεν ήταν λίγα τα στελέχη που χαρακτήρισαν «αμήχανο» τον πρωθυπουργό και «καλοκαιρινή επανάληψη παλαιών επεισοδίων» όσα είπε προς τους υπουργούς του.

«Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει σοβαρά μόνον εάν υπήρχε νέα κυβέρνηση, νέα πρόσωπα, νέα νοοτροπία, νέα πνοή, όπως θέλησε να παρουσιάσει την αναπαλαίωση της κυβερνήσεώς του ο πρωθυπουργός. Πώς, όμως, να σχολιάσει κανείς το φαινόμενο μιας κυβερνήσεως την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «κουρασμένη» και «αναποτελεσματική»; Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική η κυβέρνηση, όπως δεν την αντέχει άλλο ο τόπος» σχολίασε κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ.

Γεγονός, πάντως, είναι ότι τα της «νέας» κυβερνήσεως και των πρωθυπουργικών λόγων στο «νέο» υπουργικό συμβούλιο δεν απασχόλησαν τη χθεσινή πρωινή σύσκεψη του κ. Καραμανλή και των επιτελών του. Αντίθετα, συζητήθηκε η αυριανή επίσκεψη του προέδρου του κόμματος στον Δήμο Δάφνης, στην οποία δίδεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η περιοχή ανήκει στην ευαίσθητη B΄ Αθηνών.

Συζητήθηκαν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής (θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή) καθώς και θέματα σχετικά με τη συνέτευξη «εφ’ όλης της ύλης» την οποία θα δώσει ο κ. Καραμανλής την ερχόμενη Δευτέρα στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

«Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη έχει προδιαγεγραμμένη πορεία. H πορεία της Νέας Δημοκρατίας είναι μονόδρομος και ακολουθεί τα προβλήματα των πολιτών, οι οποίοι ζουν στην αβεβαιότητα και θα περάσουν το καλοκαίρι τους μέσα σε βαρύ χειμώνα. Οσο και αν ο πρωθυπουργός και οι ανακουφισμένοι από τη διάσωσή τους υπουργοί αγωνίζονται μάταια να πείσουν ότι η χώρα προχωρεί προς την ευημερία, τα μηνύματα που φθάνουν σε μας δείχνουν ότι ποτέ ο πολίτης δεν αντιμετώπιζε τόσα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα και για τη λύση αυτών, των καθημερινών προβλημάτων, η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική και νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος, εκφράζοντας, ασφαλώς, το «στίγμα» στο οποίο θα κινείται στο εξής και μέχρι τις εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή