O εισαγγελέας αμφισβητεί μάρτυρες του Γιωτόπουλου

O εισαγγελέας αμφισβητεί μάρτυρες του Γιωτόπουλου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ασπίδα προστασίας» για τον φερόμενο ως αρχηγό της 17Αλέξανδρο Γιωτόπουλο σχετικά με την έκρηξη στον Πειραιά στις 29ης.6.01 αλλά και τη δολοφονία του εκδότη της «Απογευματινής» Νίκου Μομφερράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσσέτη στις 21.2.85 προέβαλαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου δύο μάρτυρες.

Αντικρούοντας τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας σύμφωνα με τις οποίες ο Γιωτόπουλος ήταν παρών και «επέβλεπε» τη δολοφονία Μομφερράτου – Ρουσσέτη, η αυτόπτης μάρτυρας και φίλη του Γιωτόπουλου κ. Δέσποινα Μαρουλά υποστήριξε χθες ότι ο Γιωτόπουλος δεν συμμετείχε στο συγκεκριμένο χτύπημα. «Ημουν παρούσα και δεν είδα τον Γιωτόπουλο, παρά το γεγονός ότι τον ήξερα», είπε η κ. Μαρουλά η οποία αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση του μάρτυρα K. Μπακατσέλου διαψεύδοντας τόσο την ύπαρξη του Γιωτόπουλου ο οποίος κατά τον Μπακατσέλο φώναζε στους δράστες «γρήγορα – γρήγορα», όσο και την ύπαρξη ενός άσπρου φορτηγού «Ντάτσουν». H κατάθεση της μάρτυρος αμφισβητήθηκε εντόνως από το δικαστήριο λόγω του ότι η κ. Μαρουλά δεν εμφανίστηκε ποτέ στις διωκτικές αρχές.

Οσον αφορά την έκρηξη στον Πειραιά, ο κ. Νίκος Κυριανάκης, ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Βύρωνα, υποστήριξε ότι το επίμαχο βράδυ (29.6.01) ο Γιωτόπουλος δειπνούσε στην ταβέρνα μαζί με την οικογένειά του.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε και με το άλλοθι του Ηρακλή Κωστάρη ο οποίος φέρεται, την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του B. Βαρδινογιάννη, να βρίσκεται σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κρήτης προκειμένου να εξαργυρώσει μια επιταγή για την εταιρεία όπου εργαζόταν. Χθες, κατέθεσε υπάλληλος της πρώην Τράπεζας Κρήτης ο οποίος έφερε και την κατάσταση με τις συναλλαγές της ημέρας. H ακριβής ώρα της συναλλαγής δεν προέκυψε αλλά, βάσει υπολογισμών της έδρας, πρέπει να έγινε γύρω στις 10.30, δηλαδή μετά το «χτύπημα» σε βάρος του επιχειρηματία. Οταν μάλιστα ο πρόεδρος υπενόησε ότι ο Κωστάρης μπορεί να άφησε την επιταγή σε υπάλληλο της τράπεζας, να πήγε στην N. Ερυθραία όπου πραγματοποιήθηκε το χτύπημα και στη συνέχεια να επέστρεψε για τη συναλλαγή, ο κατηγορούμενος εξανέστη λέγοντας: «Δεν είναι συμπεριφορά αυτή. Αν έχετε βγάλει την απόφαση στείλτε με κάτω να τελειώνουμε. H δημοκρατία δεν κάνει τίποτα…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή