Θα επιμείνει για εκλογές ο κ. Κώστας Καραμανλής

Θα επιμείνει για εκλογές ο κ. Κώστας Καραμανλής

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της συγκλήσεως της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Παρασκευή, βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, κατά την οποία θα συζητηθούν τα τρέχοντα θέματα, ενώ παράλληλα αναμένονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επί των οποίων θα τοποθετηθεί πιθανότατα ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. K. Καραμανλής, θα επιμείνει στο αίτημα για άμεση προσφυγή στις κάλπες, δεδομένου ότι, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, η κατάσταση έχει φθάσει σε επικίνδυνα για τη χώρα επίπεδα και από ‘δώ και πέρα θα επιδεινώνεται μέχρι να φθάσει σε πλήρες αδιέξοδο.

Στο επιτελείο της Ρηγίλλης, πάντως, επικρατεί η άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε καινούργιο να δώσει και, συνεπώς, θα αποδοθεί σε καθαρά προεκλογικές ενέργειες, σε μια προσπάθεια να καλύψει το έδαφος που έχει χάσει και το οποίο αποτυπώνεται εμφανώς στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Στελέχη, μάλιστα, της Ν.Δ. εξέφραζαν την απορία τους σχετικά με το «τι άλλο μπορεί να κάνει πλέον ο κ. Σημίτης, με δεδομένη την απογοήτευση της Κοινής Γνώμης, λόγω της ατολμίας που επέδειξε κατά τον ανασχηματισμό», τον οποίο χθες ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε «αναπαλαίωση»!

«φιάσκο»

Με χθεσινή του δήλωση, εξάλλου, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. K. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «φιάσκο» τον αναχηματισμό και «λιγόψυχο» τον κ. Σημίτη, ο οποίος «κατάπιε σε 24 ώρες όσα είχε πει»…

Αποκαλυπτική είναι και τοποθέτηση του γεν. γραμματέα της K.E. του κόμματος κ. Ευ. Μεϊμαράκη. «O κ. Σημίτης, εδώ και καιρό, προβάλλει την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόσωπα για να κυβερνήσει τη χώρα. Στο υπουργικό του συμβούλιο, όμως, δήλωσε ότι «σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά η πολιτική». Μήπως θα μπορούσε κάποια στιγμή να μας εξηγήσει πότε λέει την αλήθεια ή μήπως δεν ελέγχει πλέον ούτε εκείνα που θέλει να πει»; Χθες, πάντως, στο «στρατηγείο» της Ν.Δ. έγινε και πάλι συζήτηση μεταξύ των στελεχών σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω απο τον εκλογικό Νόμο και τις εκλογικές περιφέρειες, παρά τη σαφή συνταγματική επιταγή.

– H θέση μας είναι κρυστάλλινη και στηρίζεται στο Σύνταγμα που έχει ψηφίσει το Κοινοβούλιο. Αντί να ασχολείται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός με πράγματα που δεν γίνονται, καλύτερα θα είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές για να τελειώνει η περίοδος αβεβαιότητας και συγχύσεως που διανύουμε εξ αιτίας των πειραματισμών και των ανασφαλειών του κ. Σημίτη, δηλώνει στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή