Πρεμιέρα για το νέου τύπου ΠΑΣΟΚ…

Πρεμιέρα για το νέου τύπου ΠΑΣΟΚ…

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο δείγμα γραφής για το «νέου τύπου» κόμμα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός, αλλά και την εκκίνηση της πολιτικής αντεπίθεσης του ΠΑΣΟΚ εν όψει των προσεχών εκλογών, αναμένεται να σηματοδοτήσει η σημερινή πρώτη συνεδρίαση του νέου Ε.Γ. υπό τον κ. K. Σημίτη.

Χθες, ο κ. Σημίτης είχε συνεργασία δύο και πλέον ωρών με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοϊδη, μετά το πέρας της οποίας ο τελευταίος διαβεβαίωσε πως «κυβέρνηση και κόμμα βρίσκονται σε ένα νέο ξεκίνημα». Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη χθεσινή συνάντηση συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου, καθώς επίσης και η διαμόρφωση ενός προγράμματος περιοδειών των κυβερνητικών στελεχών στην επαρχία. Παράλληλα, οι κ. Σημίτης και Χρυσοχοΐδης συμφώνησαν από την προσεχή εβδομάδα να αρχίσει η λειτουργία του άτυπου «διευθυντηρίου» στο οποίο θα μετέχουν και οι κατά περίσταση αρμόδιοι υπουργοί.

Εν τω μεταξύ, από τηλεφωνική έρευνα σε δείγμα 800 ατόμων που διενεργήθηκε από τη «Μέτρον Ανάλυσις» (για λογαριασμό του «Αντένα») για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, προκύπτει ότι η κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της ανανέωσης για την οποία δεσμεύθηκε ο κ. Σημίτης. Ομως, παράλληλα, το σώμα των ψηφοφόρων δεν εμφανίζεται ικανοποιημένο από το περιεχόμενο του ανασχηματισμού, ενώ σημαντική είναι η άνοδος της δημοτικότητας του κ. Λαλιώτη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν η αντικατάσταση του κ. Λαλιώτη από τον κ. Χρυσοχοΐδη θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ, το 34,4% απαντά θετικά, το 23% θεωρεί ότι θα την επιδεινώσει, ενώ το 24% ότι αυτή θα παραμείνει αμετάβλητη. Επίσης, το 65% συμφωνεί με τη δήλωση του κ. Σημίτη ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και μόλις το 20,5% είναι αντίθετο. Αντιθέτως, αναφορικά με τον ανασχηματισμό το 23% θεωρεί ότι το νέο σχήμα είναι καλύτερο, το 43,2% το ίδιο, και το 14,4% χειρότερο από το προηγούμενο. Τέλος, μετά την αλλαγή φρουράς στη Χαριλάου Τρικούπη, αύξηση σημειώνει η δημοτικότητα τόσο του κ. Λαλιώτη όσο και του κ. Χρυσοχοΐδη. H δημοτικότητα του κ. Λαλιώτη από 34,4% τον Ιούνιο, ανήλθε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο 44,6%. H δημοτικότητα του νέου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το ίδιο διάστημα ανήλθε οριακά από 58,5% σε 60,8%. Μάλιστα, συνομιλητές του κ. Λαλιώτη ανέφεραν χθες πως ο πρώην γραμματέας «έχει δικαιωθεί ηθικά και πολιτικά σε ακαριαίο χρόνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή