Αιχμηρός ο Κώστας Λαλιώτης για κυβέρνηση και κόμμα

Αιχμηρός ο Κώστας Λαλιώτης για κυβέρνηση και κόμμα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρών» δηλώνει στο ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος με την επίσκεψή του στη Χαριλάου Τρικούπη και τη συνάντηση που είχε σε «τυπικό» κλίμα με τον νέο γραμματέα κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αλλά κυρίως με την παρουσία του αμέσως μετά στη Βουλή -όπου επί μία και πλέον ώρα μιλούσε για όλους και για όλα- φρόντισε να στείλει αυτό το σαφές και ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του κόμματός του. Ο πρώην γραμματέας, εκτός από τις επί της ουσίας παρεμβάσεις του, επιχείρησε ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς, να ακυρώσει επικοινωνιακά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, με επιτυχία ώς ένα βαθμό.

Εντυπωσιακή εμφάνιση

Το κλίμα για τον Κώστα Λαλιώτη ήταν κάτι παραπάνω από θετικό -ο ίδιος έδειχνε να χαίρεται ιδιαιτέρως- καθώς όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας (ακόμη και οι μέχρι πρότινος αντίπαλοί του με τους οποίους είχε επί χρόνια σκληρή κόντρα, όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης) έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να του πουν έναν «καλό λόγο». Κι εάν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης το έκαναν από φιλοφρόνηση και «συναδελφική αλληλεγγύη», οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είχαν μαζί του συζητήσεις για τα εσωκομματικά, ταυτιζόμενοι στην πλειοψηφία τους με τον πρώην γραμματέα.

Ο Κώστας Λαλιώτης, σ’ αυτές τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις απαντώντας σε κάθε ερώτηση και απορία ξεκαθάρισε τα εξής, επί λέξει:

«Θα είμαι παρών στις εξελίξεις, και δεν θα μείνω με σταυρωμένα χέρια», τόνισε απαντώντας στο κατά πόσο θα αναχωρήσει για κάποιο χρονικό διάστημα ή θα απέχει από δημόσιες παρεμβάσεις. «Τα Δολιανά έχουν πολύ οξυγόνο, το οποίο ανοίγει το μυαλό, και όχι μόνο», είπε χαριτολογώντας κι απαντώντας στο εάν θα συνεχίσει να επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του.

«Θα παρεμβαίνω στη Βουλή, εάν κι εφόσον το κρίνω σκόπιμο και αναλόγως του νομοσχεδίου», ήταν η απάντηση στην ερώτηση που του κάναμε για το εάν θα παρίσταται και θα τοποθετείται στο Κοινοβούλιο

«Θα το σκεφτώ, εάν βεβαίως μου προταθεί», ήταν το σιβυλλικό του σχόλιο για το κατά πόσον θα συμμετάσχει στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, μετέχοντας σε τηλεοπτικές συζητήσεις ή περιοδείες και ομιλίες ανά τη χώρα.

«Οι δημοσκοπήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», ανέφερε, σχολιάζοντας αρνητικά την τελευταία, σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τον ανασχηματισμό. «Αφού δεν έγινε ανασχηματισμός…», είπε χαρακτηριστικά.

Απογοήτευση βουλευτών

Ο Κώστας Λαλιώτης συνάντησε αρκετούς βουλευτές, οι οποίοι του εξέφρασαν -μεγαλόφωνα και παρουσία των δημοσιογράφων- την απογοήτευσή τους αλλά και την απαισιοδοξία τους για τα τεκταινόμενα στο κόμμα και στην κυβέρνηση, εκτίμηση με την οποία έδειξε να συμφωνεί απολύτως.

Νωρίτερα, χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων επισκέφθηκε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Χαριλάου Τρικούπη και τον ενημέρωσε για όσα έχουν συμβεί το διάστημα της 20μηνης θητείας του. Παράλληλα, ο κ. Λαλιώτης παρουσίασε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε οργανωτικό επίπεδο, αλλά και για τον προγραμματισμό που μένει να υλοποιηθεί. Σε δηλώσεις του, ο πρώην γραμματέας επανέλαβε ότι έγινε σημαντικό έργο και υλοποιήθηκε η ανανέωση του στελεχικού δυναμικού του κυβερνώντος κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή