«Κυβέρνηση των αδιεξόδων»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, που χρειάζεται άμεσες λύσεις, είναι η καθημερινή ζωή των πολιτών και με αυτήν ασχολείται. Αυτό ήταν το κεντρικό νόημα της χθεσινής ομιλίας του προέδρου του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, στο δημοτικό Μέγαρο της Δάφνης, στο πλαίσιο των επαφών του με τους φορείς της αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας προς τους πολίτες ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια και ότι η περαιτέρω παραμονή της στην εξουσία δημιουργεί μόνο προβλήματα.

Η καθημερινότητα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης προς θέματα άσχετα με τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής του Ελληνα.

Επετέθη ακόμη στον κ. Σημίτη, τον οποίο κατηγόρησε για έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας, με αφορμή το

γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου να ανακινήσει θέμα εκλογικού νόμου και διοικητικής αλλαγής των εκλογικών περιφερειών. Επέμεινε επίσης στα θέματα της διαφάνειας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παρέμβαση του κ. Σημίτη για το «πόθεν έσχες» και το Χρηματιστήριο αγγίζει επιφανειακά το πρόβλημα, αφου παραπέμπει σε όργανα για τα οποία δεν υπάρχουν σαφείς ασφαλιστικές δικλίδες. «Οχτώ σχεδόν χρόνια στη θέση του πρωθυπουργού ο κ. Σημίτης μόλις λίγο πριν από τις εκλογές ανακαλύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα διαφάνειας στη χώρα. Αν πράγματι ενδιαφερόταν για τη διαφάνεια όφειλε να άρει αμέσως τα μετρα με τα οποία ο ίδιος δημιούργησε το θερμοκήπιο της αδιαφάνειας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής, ενώ αναφερόμενος στην εμπιστοσύνη που χρειάζεται προκειμένου να ανοίξει διάλογος για τον εκλογικό νόμο, είπε πολύ απλά «δεν έχουμε εμπιστοσύνη, δεν μπορούμε να συζητήσουμε». Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή που έχει δοθεί στη Νέα Δημοκρατία για τους καλοκαιρινούς μήνες θέλει τους βουλευτές και τα στελέχη σε εγρήγορση, ενώ ο κ. Καραμανλής μέσα στον Ιούλιο θα επισκεφθεί έναν ακόμη μεγάλο δήμο στην Αττική.

Περιοδείες στελεχών

Παράλληλα, βουλευτές και στελέχη αρχίζουν περιοδείες στο κέντρο και στην περιφέρεια, σε μια προσπάθεια να ακυρωθεί η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ για μετατόπιση του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης.

Οπως ανέφεραν πηγές της Ρηγίλλης, η εσωκομματική διαμάχη στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να καταλλαγιάσει, καθώς η αποπομπή του Κώστα Λαλιώτη έχει απρόβλεπτα σοβαρές συνέπειες. «Εκείνοι έχουν τα δικά τους προβλήματα, αλλά οι πολίτες έχουν τα δικά τους, και αυτά θα κριθούμε να αντιμετωπίσουμε ως κυβέρνηση» δήλωναν χθες στελέχη που συνόδευαν τον κ. Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή