Κρίση κορυφής στο Μέγκα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίση κορυφής με πολιτικές προεκτάσεις εκδηλώθηκε χθες στο «Μέγκα Τσάνελ» των τεσσάρων εκδοτών, έπειτα από διαφωνίες για την αναδιοργάνωση του καναλιού, οι οποίες εκφράσθηκαν στο πρόσωπο του γενικού διευθυντού ειδήσεων και ενημέρωσης κ. Νικ. Χατζηνικολάου.

Ο γενικός διευθυντής του καναλιού υπέβαλε την παραίτησή του νωρίς χθες το μεσημέρι, αρνούμενος να αποδεχθεί την τοποθέτηση διευθυντηρίου, ένα είδος επιτροπείας από τους κ. Παπαχελά, Πρετεντέρη, Παναγιωτόπουλο, Λιαρέλλη και Δελατόλα, με τους οποίους, κατά δήλωση του προέδρου του ΔΟΛ και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της «Τηλέτυπος A.E.» κ. Χρ. Λαμπράκη, θα «συζητούσε και θα προετοίμαζε από κοινού, επί καθημερινής βάσεως, τα θέματα στρατηγικής και αξιολόγησης των ειδήσεων, έτσι ώστε η κάλυψη να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη εν όψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου».

Είχε προηγηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες έντονη διαπάλη με αιχμή το πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος το τελευταίο εξάμηνο απώλεσε την πρωτιά και στις ειδήσεις.

Με τη γνωστοποίηση της δήλωσης του κ. Λαμπράκη, ο κ. Χατζηνικολάου κατέστησε σαφές στην «K» πως δεν δέχεται «επιτροπεία» και επέμεινε να δηλώνει πως όλα τα προηγούμενα χρόνια εγγυήθηκε την ανεξαρτησία του καναλιού, αφήνοντας με έμμεσο τρόπο να εννοηθεί πως τώρα αυτή διακυβεύεται, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Η ένταση της κρίσης διεφάνη αργά τη νύχτα, όταν ακολούθησε δήλωση του προέδρου του «Μέγκα Τσάνελ» κ. Χρ. Τεγόπουλου, ο οποίος ήλθε να αναιρέσει όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Λαμπράκης, διευκρινίζοντας πως «καμία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν έχει ληφθεί για το θέμα της αναδιοργάνωσης». Και να προσθέσει ότι: «Το διοικητικό συμβούλιο έχει πρόσφατα εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον γενικό διευθυντή ειδήσεων κ. Νικ. Χατζηνικολάου». Με τον κ. Τεγόπουλο συντάχθηκε και ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης, ενώ μέχρι αργά τη νύχτα ο κ. Μπόμπολας, που χθες επαύξησε κατά 1,17% τη συμμετοχή του στο «Μέγκα» ανεβαίνοντας στο 20%, δεν είχε τοποθετηθεί, αν και πιθανολογείται ότι θα συνταχθεί με τον κ. Λαμπράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή