Για επίθεση εντυπώσεων μιλάει η κ. Διαμαντοπούλου

Για επίθεση εντυπώσεων μιλάει η κ. Διαμαντοπούλου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει θέμα ηθικής τάξης όταν με τόσο συστηματικό τρόπο και από διαφορετικά κέντρα συντονίζεται μια επίθεση εντυπώσεων με στόχο την πολιτική τιμή και υπόληψή μου». Με τον τρόπο αυτό απάντησε στις καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθ. Νάκου η επίτροπος κ. Αννα Διαμαντοπούλου, όσον αφορά στη συμμετοχή της ιδίας και εν συνεχεία του συζύγου της στις εταιρείες ΕΡΓΟΠΛΑΝ και ΕΡΓΟΝ ΚΕΚ. Η κ. Διαμαντοπούλου με χθεσινή γραπτή της δήλωση επαναλαμβάνει ότι η συμμετοχή της (διευθυντική ή μετοχική) στην ΕΡΓΟΠΛΑΝ έληξε προ 10ετίας, το 1993, και επισημαίνει πως «για το θέμα αυτό έχω επανειλημμένα απαντήσει στη Βουλή». Η επίτροπος σημειώνει πως ήδη έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Δήλωση όμως διένειμε και ο σύζυγός της, ο οποίος τονίζει εξ αρχής ότι «στο γαϊτανάκι μιας ανοίκειας επίθεσης που ξεκίνησε προ δεκαημέρου από την «Αυριανή», προσετέθησαν και τα δημοσιεύματα που βασίζονται στα όσα ανέφερε ο κ. Αθ. Νάκος. Με μια ιδιότυπη παρουσίαση στοιχείων και με αυθαίρετα συμπεράσματα βάλλεται η κάθε επαγγελματική ή επιχειρηματική μου δραστηριότητα στον βωμό συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Ο κ. Ι. Σαβαλάνος αναφέρει εν συνεχεία τα πραγματικά δεδομένα, όπως λέει, τα οποία πάντως δεν… έχουν την παραμικρή διαφορά, επί της ουσίας, απ’ όσα δημοσιεύτηκαν στη συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου. Ο σύζυγος της κ. Διαμαντοπούλου αποδέχεται ότι το 1990 «μια ομάδα συνεργατών και φίλων δημιουργήσαμε την ΕΡΓΟΠΛΑΝ, δραστηριοποιούμενη σε θέματα αναπτυξιακών μελετών περιοχών, οργάνωσης επιχειρήσεων, καθώς και κατάρτισης ανέργων και εργαζομένων». Το 1993, συνεχίζει, «με την επάνοδο της συζύγου μου στο πολιτικό προσκήνιο και την αποχώρησή της από την εταιρεία, ανέλαβα διευθύνων σύμβουλος ως κάτοχος του 50% των μετοχών. Με αυτήν την ιδιότητα επέβαλα τον περιορισμό της δραστηριότητας της εταιρείας σε θέματα κατάρτισης και μόνον και δεν είχα ουδεμία συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο, πέραν του συγκεκριμένου τομέα», αναφέρει.

Ο σύζυγος της επιτρόπου αποδέχεται ακόμη ότι το 1995 δημιουργήθηκε το ΕΡΓΟΝ ΚΕΚ, στο οποίο ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή και τονίζει πως η ανακοίνωση ανάληψης καθηκόντων επιτρόπου στην Ε.Ε. της κ. Διαμαντοπούλου το 1999, του δημιούργησε μείζον ηθικό θέμα και παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις και πιέσεις φίλων και συνεργατών του παραιτήθηκε «τύποις και ουσία από διευθυντής του ΕΡΓΟΝ ΚΕΚ και από το Δ.Σ. της εν λόγω εταιρείας τον Αύγουστο του 1999». Ο κ. Σαβαλάνος αναφέρει ακόμη πως το 2000 πώλησε το 20% των μετοχών του στην ΕΡΓΟΠΛΑΝ και το υπόλοιπο 30% το 2001, επισημαίνοντας ότι η περίοδος 1999 – 2001 είναι «ουσιαστικά νεκρή ως προς τα προγράμματα κατάρτισης, καθώς η τελευταία προκήρυξη του Β΄ ΚΠΣ έγινε τον Αύγουστο του 1999 και η πρώτη του Γ΄ ΚΠΣ τον Αύγουστο του 2001». Και καταλήγοντας ο κ. Σαβαλάνος αναφέρει πως θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες προκειμένου να προστατέψει την ηθική του υπόσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή