ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαφές με την πολιτική ηγεσία στη Λευκωσία άρχισε ήδη ο κ. Ντόμινικ Τσάλκοτ, νεοδιορισθείς διευθυντής Ευρωπαϊκών και Μεσανατολικών Υποθέσεων, στον οποίο το Λονδίνο ανέθεσε τον χειρισμό του Κυπριακού με την ανάληψη των καθηκόντων που είχε ο λόρδος Ντ. Χάνεϊ. Σε δηλώσεις του ύστερα από συναντήσεις τις οποίες είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο κ. Τσάλκοτ είπε ότι η Βρετανία συνεχίζει την πολιτική της στο Κυπριακό, αποδίδοντας την ίδια σημασία και συνεχίζοντας τις προσπάθειες για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες που θα οδηγήσουν σε λύση του προβλήματος. O Βρετανός διπλωμάτης, ο οποίος σύντομα θα επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία, δήλωσε επίσης ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τα Ηνωμένα Εθνη και τις ΗΠΑ για να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού. Και πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποβοηθήσει στη δημιουργία των συνθηκών που ζητεί ο γ.γ. του OHE προκειμένου να επαναρχίσουν οι συνομιλίες. Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ από την Κύπρο, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης κ. K. Χρυσοστομίδης σημείωσε ότι ο κατοχικός ηγέτης κ. P. Ντενκτάς εξακολουθεί να απορρίπτει το σχέδιο Ανάν.

ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ NOMO KAI TH ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ναι του ΣΥστον διάλογο

Ο Συνασπισμός θα συμμετέχει ενεργά στον δημόσιο διάλογο για τη διαφάνεια και τον εκλογικό νόμο, «ανεβάζοντας τον πήχυ», δήλωσε χθες ο κ. Δημ. Παπαδημούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ. «Μετά από 7,5 χρόνια απόλυτης άρνησης, το πακέτο του κ. Σημίτη έχει λίγα πράγματα μέσα και κυρίως εντυπώσεις εν όψει εκλογών και υπό την πίεση των προσφάτων αποκαλύψεων», είπε μεταξύ άλλων (ΣΚΑΪ) ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε: «Ο Συνασπισμός προβάλλει σταθερά μια ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων και για τον εκλογικό νόμο και για τη διαφάνεια, συναντώντας έως σήμερα την πεισματική άρνηση και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ο ΣΥνιώθει σαν το ψάρι στο νερό και στα δύο αυτά ζητήματα. Θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα δημόσιου διαλόγου και αντιπαράθεσης, για να προβάλει τις προτάσεις του, ανεβάζοντας τον πήχυ και ζητώντας ουσιώδεις θεσμικές αλλαγές δικαιοσύνης και διαφάνειας».

ΔΕΑΠΟΚΛΕΙΕΙ NA ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ TH ΣΥΝΘΗΚΗ

Κατά Διεύρυνσης το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ δεν αποκλείει την καταψήφιση της Συνθήκης Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν το ελληνικό Κοινοβούλιο θα κληθεί να την επικυρώσει. Η γ.γ. του κόμματος, κ. Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση στη Λευκωσία με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Δ. Χριστόφια, παρατήρησε ότι το ΚΚΕ δεν κατηγορήθηκε για ανθελληνισμό όταν καταψήφισε την ένταξη της Ελλάδας και συνεπώς, πρόσθεσε, ούτε και τώρα μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι το ΚΚΕ είναι κατά της Κύπρου. Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ των δύο κομμάτων για το Κυπριακό. Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της κ. Παπαρήγα στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας είπε χθες: «Διαφωνώ με αυτήν την άποψη, την θεωρώ λανθασμένη και πραγματικά λυπάμαι. Ομως το κάθε κόμμα έχει το δικαίωμα της γνώμης του».

ΜΕ TH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΤΩΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Νέο προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Συγκροτήθηκε τελικώς, χθες, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, το νέο Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Συντακτών: πρόεδρος ο κ. M. Μαθιουδάκης, α΄ αντιπρόεδρος η κ. Νανά Νταουντάκη, β΄ αντιπρόεδρος ο κ. Π. Ράμμος, γενικός γραμματέας ο κ. N. Μεγγρέλης και ταμίας ο κ. Δημ. Τσαλαπάτης. Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας διαφωνιών μεταξύ των παρατάξεων, αντιπρόσωποι των οποίων εξελέγησαν στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, δεν κατέστη δυνατή η συγκρότηση-εκλογή προεδρείου για περισσότερο από έναν μήνα από τις εκλογές (είχαν διεξαχθεί στις 21 και 22 Μαΐου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή