Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει η κυβέρνηση

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει η κυβέρνηση

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορριπτική είναι η κυβέρνηση στην πρόταση που διατύπωσε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για το άνοιγμα των κωδικών όλων των βουλετών καθώς και των διοικητών τραπεζών και δημοσίων οργανισμών στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα επιμείνει στη θέση ότι η Ν.Δ. θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσει στον «αυτοέλεγχο» των βουλευτών της διότι τυχόν προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στην Ολομέλεια της Βουλής θα έπληττε την πορεία της Σοφοκλέους και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία η τελευταία καταγράφει σαφείς ανοδικές τάσεις. Οπως ανέφερε χθες ανώτατη κυβερνητική πηγή «δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να αποστείλει στην παρούσα -ή σε οποιαδήποτε- συγκυρία μήνυμα στους Ελληνες και ξένους επενδυτές ότι στην Ελλάδα με τη θέσπιση νόμου είναι δυνατόν να ανοίγουν κωδικοί χωρίς προηγουμένως να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των κατόχων τους».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως αποτελεί πάγια τακτική της Ρηγίλλης να προβαίνει σε κινήσεις που μπορεί να ανακόψουν την ανοδική πορεία της Σοφοκλέους, καθώς εκτιμά ότι όσο το Χρηματιστήριο παραμένει καθηλωμένο τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες νίκης της στις προσεχείς εκλογές. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν ότι όσο ο χρόνος των εκλογών θα πλησιάζει, τόσο η Ν.Δ. θα επικεντρώνει την αντιπολιτευτική της τακτική στην εκτόξευση του Γενικού Δείκτη την περίοδο 1998-2000 και στην κατακόρυφη πτώση που ακολούθησε.

Είναι δε ενδεικτικό, ότι ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας επιτέθηκε χθες με ιδιαίτερη δριμύτητα κατά του προέδρου της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή για το γεγονός ότι στην ομιλία του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής επικαλέσθηκε την έκθεση του εισαγγελέα κ. Στραγάλη με την οποία ζητείται η διερεύνυση τυχόν ευθυνών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις μετοχές- «φούσκες». «Το καταγγέλλουμε. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση του κ. Καραμανλή για μια ακόμη φορά στη Δικαιοσύνη. Προσπαθεί να εμφανιστεί ως δικαστής και να προαναγγείλει, κατά περίεργο και απαράδεκτο τρόπο, δικαστικές αποφάσεις. Είναι επικίνδυνη η αντίληψη να σπιλώνεις θεσμούς και πρόσωπα και φυσικά την καταδικάζουμε», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Πρωτόπαπα.

Παράλληλα, ο υπουργός Τύπου άσκησε έντονη κριτική στον κ. Καραμανλή για το γεγονός ότι αρνείται να προσέλθει το κόμμα του στον διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης πως αυτός δεν πρόκειται να ισχύσει πριν από τις εκλογές του 2008. O κ. Πρωτόπαπας ανέφερε συγκεκριμένα πως «για μια ακόμη φορά η Ν.Δ. και ο αρχηγός της λειτουργούν δέσμιοι μιας βαθιάς συντηρητικής αντίληψης». «Δεν θέλουν να γίνει τίποτα σ’ αυτόν τον τόπο, αλλά φυσικά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», κατέληξε ο υπουργός Τύπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή