Δέσμη προτάσεων με χρονικό ορίζοντα το 2010

Δέσμη προτάσεων με χρονικό ορίζοντα το 2010

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την «προοπτική 2010», μια σειρά προτάσεων στρατηγικού χαρακτήρα για την Ελλάδα του 2010 και μετά, έκλεισε χθες την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αφού μίλησε για «συμβόλαιο με κάθε πολίτη χωριστά», αναφέρθηκε στα σχέδια και στις δεσμεύσεις του κόμματός του, τα οποία βασίζονται σε διεξοδική μελέτη και σύνθεση προτάσεων και συζητήσεων «Θέλουμε να ακούμε τους ίδιους τους πολίτες σε αμφίδρομη εποικοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και μίλησε για:

Διαρκή και αποτελεσματική επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, τη νέα γενιά, με τη δημιουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων του μέλλοντος, της νέας εποχής της νέας τεχνολογίας.

Ενα κράτος δικαίου,αποτελεσματικό, υπεύθυνο και τίμιο, για ουσιαστική επανίδρυση του κράτους, με ενίσχυση στην ουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασιστική αναβάθμιση του επιτελικού ρόλου και των ελεγκτικών μηχανισμών της κεντρικής διοίκησης, άρση της γραφειοκρατίας, κωδικοποίηση της νομοθεσίας, προώθηση της αποκέντρωσης και εφαρμογή σύγχρονου μάνατζεμεντ.

Επιθετική οικονομική πολιτική, δημοσιονομική εξυγίανση, μείωση των φόρων, απελευθέρωση των αγορών. Ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ναυτιλίας και του τουρισμού. Αναγέννηση του οικονομικού ιστού της χώρας, ώστε να μην ευνοείται ο παρασιτισμός, αλλά να αμείβεται η παραγωγικότητα, να επιβραβεύεται η αξιοσύνη, να αποδίδει η τίμια εργασία.

Απασχόληση για όλους, βασισμένη στο τρίπτυο «Εκπαίδευση-Ανταγωνιστικότητα-Ανάπτυξη». Οικονομία δυναμική, που να παρέχει τα μέσα για ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας υψηλού επιπέδου. Ελεύθερη κοινωνία, όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στις δυνατότητες που προσφέρει ο κόσμος του 21ου αιώνα.

Νέο πολιτικό πολιτισμό. Σχέση εμπιστοσύνης, οριστικό τέλος στα χαρακώματα και στα εκβιαστικά διλήμματα του χθες. Νοοτροπία και θεσμούς συνένωσης όλων των δυνάμεων και των προσπαθειών σε κάθε μείζονος σημασίας εθνική προσπάθεια.

Ο κ. Καραμανλής έθεσε το κόμμα του σε διαρκή επαγρύπνηση, κάλεσε βουλευτές και στελέχη να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη, με περιοδείες και συμμετοχή στην καταγραφή και στην προώθηση λύσεων των προβλημάτων. O πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγγειλε επίσης την έναρξη οικονομικής εξόρμησης στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε η Ν.Δ. να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των εκλογών. Ακόμη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστειλε σαφές μήνυμα, τονίζοντας ότι «φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τη σημερινή εξουσία, συμπεριφορά που δεν συνάδει με τις αρχές της φιελεύθερης παράταξης, τάσεις έπαρσης και αλαζονείας, δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές σε καμμία περίπτωση»

«Το έκανα σαφές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το επαναλαμβάνω και στην Κεντρική Επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή