Με νόμο το άνοιγμα των κωδικών

Με νόμο το άνοιγμα των κωδικών

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη κριτική με αναφορές σε συγκεκριμένες προτάσεις για το Χρημαστιστήριο και τη διαφάνεια, τις οποίες υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία και απέρριψε το ΠΑΣΟΚ για να τις «θυμηθεί» τώρα, άσκησε χθες στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία, από του βήματος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Μιλώντας σε μια αίθουσα στην οποία ήταν διάχυτη η εντύπωση ότι η κυβέρνηση θα εξαναγκασθεί να προχωρήσει σε εκλογές μέσα στο προσεχές φθινόπωρο, ο κ. Καραμανλής απέρριψε κάθε πιθανότητα συζητήσεως γύρω από τον εκλογικό νόμο και τη διοικητική διαίρεση των περιφερειών και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική αναξιοπιστία και για δήθεν ευαισθησία στα θέματα της διαφάνειας και του Χρηματιστηρίου.

Ομολογίες υπό πίεση

«Κάτω από το βάρος της οργής του κόσμου,ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναγκάσθηκαν τώρα να ομολογήσουν φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο που έκαναν, το 1993, ήταν η μετατροπή της απιστίας περί την υπηρεσία από κακούργημα σε πλημμέλημα» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος στη συνέχεια υπενθύμισε την απόρριψη της προτάσεως της Ν.Δ. για τη συγκρότηση Ανεξάρτητης Αρχής έργων και Προμηθειών του Δημοσίου και την αποπομπή του κ. Καστανίδη από το υπουργείο Μεταφορών,όταν είχε μιλήσει για «παίγνια συμφερόντων» και είχε καταρτίσει σχετικό σχέδιο νόμου.

Ακολούθως, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις κατηγορίες που έχει απευθύνει ο εισαγγελέας στα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στον πρόεδρό της κ. Θωμαδάκη και διηρωτήθη: «Σ’ αυτούς θέλει να αναθέσει ο κ. Σημίτης τη διερεύνηση των κωδικών των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ; Θα κρίνουν αυτοί που κατηγορούνται σκαιώς από τον εισαγγελέα ότι παρέβησαν τα καθήκοντά τους;». O κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του «πόθεν έσχες» και επανέφερε την πρόταση για έλεγχο από το 1974 μέχρι και σήμερα, από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο κ. Καραμανλής κατελόγισε επίσης στην κυβέρνηση ασέβεια στην εθνική υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία ο κ. Σημίτης προσπαθεί να μετατρέψει σε εκβιαστικό δίλημμα. «Οι Αγώνες δεν είναι εγχείρημα ενός κόμματος, αλλά όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των Ελλήνων» τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε επίσης για πρώτη φορά, σε «προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού σώματος», τονίζοντας ότι η παράταξή του επιθυμεί «περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να αγκαλιάσει η Πολιτεία τους αδελφούς Βορειοηπειρώτες, αλλά και να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τις περιουσίες τους στην Αλβανία».

«Μεθοδεύσεις χορήγησης ιθαγένειας με κομματικές λίστες και παραγκωνισμό των αρχών όπως στο παρελθόν, από το κομματικό παρακράτος δεν πρόκειται να περάσουν», τόνισε ο κ. Καραμανλής, αφηνοντας αιχμές για όσα συνέβησαν στον συγκεκριμένο τομέα στις εκλογές του Απριλίου του 2000.

Διαρκής η επαγρύπνηση

Μιλώντας με βεβαιότητα για την επικράτηση της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, ο κ. Καραμανλής διευκρίνισε ότι το κόμμα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όλες τις μεθοδεύσεις, στις οποίες έχει ήδη επιδοθεί η κυβέρνηση, η οποία άρχισε ήδη την κατασπατάληση κονδυλίων και κοινοτικών πόρων για προπαγάνδα και συνεχίζεται με την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

Ο κ. Καραμανλής έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε διαρκή επαγρύπνηση και τόνισε ότι η κυβέρνηση, παρά την τοποθέτηση κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους οργανισμούς του Δημοσίου, δεν μπορεί να παίξει τα παιχνίδια που έπαιζε στο παρελθόν γιατί έχουν αλλάξει πλέον όλα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε επίσης ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα τις επισημάνσεις του κόμματός του και καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την αναζήτηση λύσης με άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. «Εκλογές, τώρα» επανέλαβε ο κ. Καραμανλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή