Προβληματισμός για «ορφανή» βόμβα στην εταιρεία Alico!

Προβληματισμός για «ορφανή» βόμβα στην εταιρεία Alico!

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο περιστατικά -η απειλή για έκρηξη βόμβας στην ασφαλιστική εταιρεία Alico και η σύλληψη οργανωμένων οπαδών- που συνέβησαν σε διάστημα λίγων ωρών, τη νύχτα της Παρασκευής, προβληματίζουν τις αστυνομικές αρχές για τις προεκτάσεις που μπορεί να κρύβουν.

Ειδικότερα, περί τις 10.20 το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στο τηλεοπτικό ALTER που προειδοποιούσε για τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας Alico στην οδό Μιχαλακοπούλου 52. Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί πυροτεχνουργοί της Ασφάλειας και ύστερα από περίπου μία ώρα η βόμβα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Για το θέμα γίνονται επισταμένες έρευνες, καθώς αποτελεί το πρώτο «ορφανό περιστατικό» τοποθέτησης βόμβας εδώ και μία διετία. Το περιστατικό κρίνεται σοβαρό, προβληματίζοντας την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητεί στοιχεία, καθώς δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να υπάρχουν συνδέσεις με τις γνωστές τρομοκρατικές ομάδες.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 2.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ομάδα οπαδών της AEK πέταξε βόμβες μολότοφ σε σταθμευμένο περιπολικό έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας. Ειδικοί φρουροί της Αστυνομίας κατεδίωξαν τους νεαρούς και ακολούθησαν συμπλοκές κατά τις οποίες ένας νεαρός αφαίρεσε το όπλο ενός αστυνομικού. Οι νεαροί κατάφεραν τελικά να κλειστούν στα γραφεία του συνδέσμου των οργανωμένων φιλάθλων της AEK. Τελικά, οι αστυνομικοί εισήλθαν στα γραφεία του συνδέσμου και συνέλαβαν 14 άτομα τα οποία μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Από την έρευνα που ακολούθησε στους χώρους των γραφείων βρέθηκαν μεταξύ άλλων μαχαίρια, λοστοί και ναρκωτικές ουσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή