Βολές Σημίτη κατά Ν.Δ. για υπονόμευση της οικονομίας

Βολές Σημίτη κατά Ν.Δ. για υπονόμευση της οικονομίας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένος από το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στο κρίσιμο για τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις πεδίο της οικονομίας εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης σε χθεσινή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες, ενώ γνωστοποίησε πως με τον υπουργό Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκη έχουν προγραμματιστεί πρόσθετες κινήσεις για την τόνωση της αγοράς, «που θα υλοποιηθούν εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος».

Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

Ο κ. Σημίτης εκτίμησε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθούν οι επιθέσεις της Ν.Δ. κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, καθώς η Ρηγίλλης δεν επιθυμεί να δώσει τη μάχη των εκλογών με τη χώρα να επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και τη Σοφοκλέους να ακολουθεί ανοδική τροχιά. Μάλιστα, χθες, ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας, κατόπιν σχετικών εντολών του πρωθυπουργού, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή ότι «προσπαθεί συνειδητά να υπονομεύσει το θετικό κλίμα το οποίο τον τελευταίο καιρό διαμορφώνεται στην ελληνική οικονομία».

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει ο πρωθυπουργός την τρέχουσα περίοδο στην οικονομία, είναι το γεγονός ότι σήμερα αρχίζει τον κύκλο των κοινών με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. M. Χρυσοχοΐδη ανά εβδομάδα συσκέψεων, καλώντας στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Ανάπτυξης κ. A. Τσοχατζόπουλο και τον υφυπουργό κ. K. Κουλούρη με αντικείμενο την ακρίβεια στην αγορά. Ενώ, στη συνέχεια, με βάση τον προγραμματισμό του κ. Σημίτη, ανάλογες συσκέψεις θα γίνουν με θέμα τις «ουρές» στις δημόσιες υπηρεσίες και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή σύσκεψη του «πρωινού καφέ», επαναβεβαιώθηκε η στρατηγική της κυβέρνησης να «πιέσει» τη Ν.Δ. στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. O κ. Σημίτης γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. κ. Καραμανλής θα συνεχίσει να αρνείται κάθε συζήτηση για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα. Ομως, εκτιμά πως έτσι θα έχει τη δυνατότητα να του επιτίθεται με το σκεπτικό ότι ενώ έχει κάνει «σημαία» του τη διαφάνεια, απορρίπτει κάθε μέτρο που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την ανακοίνωση -την Πέμπτη, κατόπιν της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής- από τον πρωθυπουργό των βασικών αξόνων επί των οποίων θα κινείται ο νέος εκλογικός νόμος, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε έναν πρώτο κύκλο διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς μέχρι το τέλος του μηνός. O διάλογος θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο, με στόχο ο νέος εκλογικός νόμος να ψηφιστεί τον Νοέμβριο.

Η Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης

Τέλος, στη χθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα παρουσιαστεί, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης, στην οποία ο πρωθυπουργός αποδίδει ιδιαίτερη σημασία για την αντιστροφή του κλίματος. Σημειώνεται ότι με απόφαση του κ. Σημίτη, τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει ο βουλευτής Αχαΐας κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τα «φρουτάκια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή