Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο ζήτησε ο K. Μητσοτάκης

Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο ζήτησε ο K. Μητσοτάκης

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το φθινόπωρο και όχι στο τέλος της τετραετίας, διότι αλλιώς ο τόπος θα οδηγηθεί σε γενικές εκλογές στις 2 Μαΐου του 2004, δυο μήνες αργότερα σε ευρωεκλογές και μετά δυο μήνες θα γίνουν στη χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες», δήλωσε μεταξύ άλλων χθες, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κων. Μητσοτάκης.

«Πρέπει να είναι ασυνείδητος ο πολιτικός άνδρας ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα σ’ αυτήν την εξέλιξη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τόσο βαριά έκφραση για τον πρωθυπουργό. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης -διευκρινίζοντας ότι η θέση του αυτή δεν αποτελεί πρόταση προς τον κ. K. Στεφανόπουλο- ξεκαθάρισε ότι πρόωρες εκλογές μπορεί να γίνουν μόνο με απόφαση του πρωθυπουργού ή με παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο τ. πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η νέα κυβέρνηση θα κληρονομήσει μια τραγική κατάσταση στην Οικονομία και θα αναγκασθεί να λάβει αντιλαϊκά μέτρα.

Ατακτη φυγή

Μιλώντας για τον ανασχηματισμό, ο τ. πρωθυπουργός χαρακτήρισε την όλη συμπεριφορά του κ. Σημίτη «άτακτο φυγή» και δήλωσε ότι «παραμένει στην εξουσία μια κυβέρνηση την οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει «ακατάλληλη»». Ωστόσο, ο κ. Σημίτης θα προσπαθήσει να δημιουργήσει αντιπερισπασμούς, ώστε να οδηγήσει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης, βοηθούμενος από τα διαπλεκόμενα MME που τον υποστηρίζουν ολόψυχα».

Σχετικά με την επιχειρουμένη αλλαγή του εκλογικού Νόμου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η θέση του K. Καραμανλή να μη συζητήσει το θέμα είναι απόλυτα σωστή. Αναγνωρίζοντας καλή προαίρεση μόνο στον K. Σκανδαλίδη, ο τ. πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο κ. Σημίτης «αργά θυμήθηκε τον εκλογικό Νόμο» και συνέστησε να γίνει συζήτηση μετά τις εκλογές, που θα υπάρχει νηφαλιότης και ηρεμία. «Τώρα που καταρρέει θυμήθηκε ο πρωθυπουργός τον εκλογικό Νόμο;», διηρωτήθη ο κ. Μητσοτάκης, θυμίζοντας ότι εκείνος έφερε στη Βουλή Νόμο αμέσως μετά τις εκλογές και μ’ αυτόν έγινε η αναμέτρηση, την οποία κέρδισε το ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα του Χρηματιστηρίου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η μοναδική τίμια λύση είναι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και χαρακτήρισε «σαχλαμάρα» την πρόταση του κ. Σημίτη. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, διεφώνησε πλήρως με τους χειρισμούς του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της επιλογής της κορυφής της Δικαιοσύνης και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η σχετική διάταξη του Συντάγματος.

Κατά της συζητήσεως για αλλαγή του εκλογικού Νόμου τάχθηκε και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. «Είναι αδιανόητο να συζητείται τέτοιο θέμα προεκλογικά», τόνισε και διευκρίνισε ότι τέτοιου είδους θέματα δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη, ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε πως «στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και είναι κρίμα που καλλιεργείται κλίμα ανωμαλίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή