Απαντήσεις Καραμανλή σε όλα

Απαντήσεις Καραμανλή σε όλα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απαντήσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και με ύφος που μάλλον παρέπεμπε στη βεβαιότητα του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας εμφανίστηκε χθες ο κ. K. Καραμανλής στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές. Επαναλαμβάνοντας εξ αρχής το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, ο πρόεδρος της Ν.Δ υπήρξε ιδιαιτέρως καυστικός με τις σημερινές επιλογές της κυβέρνησης, αλλά και τις προσωπικές του κ. Σημίτη. Χαρακτήρισε «προεκλογικά τερτίπια» και «ομολογία ήττας» τα δρομολογούμενα σχέδια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, απέρριψε κατηγορηματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε μια καιροσκοπική συζήτηση» και προεξόφλησε ως δεδομένη «τη νίκη της Ν.Δ στις επόμενες εκλογές με οποιοδήποτε εκλογικό νόμο».

Αναλόγως κατηγορηματικός υπήρξε ο κ. Καραμανλής και στις αναφορές του για το θέμα του Χρηματιστηρίου. Οχι μόνον δεν αρνήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών των βουλευτών της Ν.Δ, αλλά προκάλεσε την κυβέρνηση να επεκτείνει τις έρευνες και σε όλα τα πρόσωπα του δημόσιου βίου. Εθεσε ωστόσο ως προϋπόθεση την ψήφιση σχετικού νόμου, τον οποίο προανήγγειλε ότι θα καταθέσει προκειμένου οι έλεγχοι να γίνουν από ανεξάρτητα όργανα «και όχι από τη σημερινή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον κατ’ εξοχήν ένοχο του χρηματιστηριακού εγκλήματος».

Τέλος ο κ. Καρμανλής περιγράφοντας τους πρωταρχικούς κυβερνητικούς στόχους της Ν.Δ. μίλησε για την ανάγκη επανίδρυσης του κράτους, την αναπτυξιακή πολιτική στον οικονομικό τομέα και την αναβάθμιση του Πολιτισμού και της Παιδείας, «πεδία στα οποία», όπως είπε, «η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή