Επιστολή προς τους υπουργούς

Επιστολή προς τους υπουργούς

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ταχύρρυθμη ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την κοινωνική συνοχή και τη σύγκλιση με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε όλους τους τομείς, θα αποτελούν τους βασικούς στόχους του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από επιστολή του πρωθυπουργού κ. K. Σημίτη προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Προτάσεις για την Ελλάδα του 2008

Με την επιστολή, ο κ. Σημίτης καλεί όλους τους υπουργούς να καταθέσουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του συγκεκριμένες προτάσεις «για την κατάρτιση του σχεδίου μας για την Ελλάδα του 2008». O πρωθυπουργός προσθέτει πως «επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι να συνθέσουμε ένα σχέδιο πειστικό για τους συμπολίτες μας, για την προοπτική και τις ελπίδες της επόμενης τετραετίας. Ενα σχέδιο όπου θα είναι διακριτή η ισχυρή Ελλάδα, η ισχυρή κοινωνία, η έγνοια μας για τον πολίτη και τα ζωτικά συμφέροντά του». Παράλληλα, με την επιστολή του, ο κ. Σημίτης θέτει «ως άμεση προτεραιότητα» τον ορισμό ενός προσωπικού συνεργάτη του κάθε υπουργού, ο οποίος θα συνεργάζεται με το υπουργείο Οικονομίας, ώστε μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η Χάρτα Κοινωνικής Σύγκλισης.

Πάντως, επί του παρόντος, ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης και η κυβέρνηση εστιάζουν την προσοχή τους στην πολιτική αντιπαράθεση με τη Ν.Δ., με αιχμές το νέο εκλογικό νόμο και το χρηματιστήριο. O κ. Σημίτης μετά το πέρας της αυριανής, με διευρυμένη σύνθεση, συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νέου εκλογικού νόμου και θα απευθύνει πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης για διάλογο. Με δεδομένη την αρνητική στάση της Ν.Δ. η κυβέρνηση άρχισε από χθες να επιτίθεται στη Ρηγίλλης, ενώ ήδη διαμηνύει πως εάν ο νέος εκλογικός νόμος ψηφιστεί μόνο από το ΠΑΣΟΚ θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ειδικότερα, χθες, ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «είναι βαθιά συντηρητικό κόμμα», ενώ εκτίμησε πως «θα έλθει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση μετά την κατάθεση των προτάσεων της κυβέρνησης». Παράλληλα, ο κ. Πρωτόπαπας χαρακτήρισε «επικίνδυνες» τις θέσεις που διατυπώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ κάλεσε τη Ρηγίλλης να ερευνήσει τους χρηματιστηριακούς κωδικούς των βουλευτών της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή