ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ENANTION TOY ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Δικαστικά ο κ. Λαλιώτης κατά «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ»

Δικαστικά προτίθεται να κινηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης κατά της εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», η οποία σε πρόσφατο άρθρο της τον εμφάνιζε ως ταυτισμένο «με μια περίοδο οχλοκρατίας, υπόθαλψης της διεθνούς τρομοκρατίας και σταδιακής διάβρωσης πολλών από τις παραδοσιακές αξίες της ελληνικής κοινωνίας». Το άρθρο της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» είναι ένα μόνο από τα αρνητικά δημοσιεύματα σε συγκεκριμένη μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου, που ακολούθησαν την αποχώρηση του κ. Λαλιώτη από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τη διαδοχή του από τον κ. M. Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, συνομιλητές του κ. Λαλιώτη αναφέρουν πως ο πρώην γραμματέας είναι πλέον πεπεισμένος ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επιδίωξη της Ουάσιγκτον να απομακρυνθούν απ’ όλην την ευρωπαϊκή σκηνή πολιτικοί που αντιτάχθηκαν στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

ΟΤΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ TO ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Επίθεση Σιούφα στην κυβέρνηση

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Δημ. Σιούφας, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σημίτη για τον «καίριο» ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει το Ελεγκτικό Συνέδριο στον έλεγχο της δημοσιονομικής δράσης του κράτους. O κ. Σιούφας «υπενθύμισε» στον πρωθυπουργό ότι τόσο ο ίδιος, όσο κυρίως ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης είχαν προ μηνών επικρίνει με οξύτατους χαρακτηρισμούς το έργο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο απεκάλυψε τις κυβερνητικές «αλχημείες» στον προϋπολογισμό. O γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. επικαλέστηκε τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, τα οποία είχαν καταλογίσει τον προηγούμενο Νοέμβριο «ενσυνείδητες ή ασυνείδητες κομματικές σκοπιμότητες» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μιλώντας τότε για «εξόφθαλμα λανθασμένη έκθεση». O κ. Σιούφας επικρίνοντας τέλος τον πρωθυπουργό «για μόνιμη περιφρόνηση των επισημάνσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ό,τι αφορά παρανομίες στην ανάθεση έργων και προμηθειών του Δημοσίου» τον κάλεσε ευθέως να διατυπώσει μια ξεκάθαρη θέση για το Ανώτατο Δικαστικό Οργανο και να αποδεχθεί την πρόταση της Ν.Δ. το Ελεγκτικό Συνέδριο να ελέγξει τα οικονομικά όλων των υποψηφίων, των βουλευτών και των κομμάτων.

ΘΑ EXEI ΕΠΑΦΕΣ ME ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Στην περιφέρεια ο M. Χρυσοχοΐδης

Στο πλαίσιο των επαφών που εγκαινίασε με τις νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ σε όλην την Ελλάδα, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί σήμερα τη Λάρισα, την Παρασκευή την Κομοτηνή, την προσεχή Δευτέρα την Τρίπολη και την Τετάρτη το Ηράκλειο. Παράλληλα, στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, με τη συμμετοχή και του κ. M. Χρυσοχοΐδη, η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΠΑΣΟΚ.

ΖΗΤΗΣΕ O K. ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Αυστηρή τήρηση των νόμων

Στην ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υπαρχόντων νόμων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης κ. K. Δαφέρμος έπειτα από συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη. O κ. Δαφέρμος πρόσθεσε ότι η πάταξη της διαφθοράς «είναι στοίχημα για τον κ. Σημίτη», ενώ πρόσθεσε πως ως εργαλεία στη συγκεκριμένη κατεύθυνση χρησιμοποιούνται ο έλεγχος των μηχανισμών που διαχειρίζονται τις υποθέσεις του κοινού και η διευκόλυνση του κόσμου, όσον αφορά την επαφή του με τη διοίκηση.

ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟΕΛΓΑ O Γ. ΔΡΥΣ

Αποζημιώσεις… εξπρές

Επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες από τις χαλαζοπτώσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, ζήτησε από τον ΕΛΓΑ ο υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Δρυς. Χθες, ο υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών της Επαρχίας Αγίας (νομός Λάρισας), με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του KKE κ. Γ. Παττάκη, οι οποίοι έθεσαν μια σειρά αιτημάτων μεταξύ των οποίων και το θέμα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ. O κ. Δρυς έδωσε εντολή στον ΕΛΓΑ να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες, ενώ δεσμεύθηκε για την επίσπευση της εφαρμογής μέτρων ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών (αντιχαλαζική προστασία). O υπουργός συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία αγροτών από την Κρήτη, τους οποίους ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την ολοκλήρωση του σταφιδικού μητρώου το οποίο, όπως είπε, θα διασφαλίζει το εισόδημα των παραγωγών και θα θέσει τέρμα στις κάθε μορφής απάτες που λάμβαναν χώρα γύρω από τη διαχείριση της σταφίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή