Το κατηγορητήριο ζητούν οι δυο δημοσιογράφοι

Το κατηγορητήριο ζητούν οι δυο δημοσιογράφοι

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γνωστοποίηση του κατηγορητηρίου βάσει του οποίου αντιμετωπίζουν το αδίκημα της «υπόθαλψης εγκληματία» επειδή δημοσίευσαν στις εφημερίδες τους τμήματα από τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση της 17N, ζητούν οι κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι Παναγιώτης Στάθης (Ελευθεροτυπία) και Δέσποινα Μπρούσαλη (Το Βήμα).

Ηδη χθες, η κ. Μπρούσαλη απολογήθηκε ενώπιον της 8ης πταισματοδίκη κ. Ολγας Περδικομάτη, η οποία έχει αναλάβει τη διενέργεια προανάκρισης, υποστηρίζοντας ότι αρνείται την κατηγορία. H δημοσιογράφος συμπλήρωσε ωστόσο ότι η κατηγορία δεν είναι κατανοητή, αφού δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία κατηγορητήριο που να περιέχει τα πραγματικά περιστατικά. Οπως αναφέρει μάλιστα η κ. Μπρούσαλη, απολογία για την ουσία της υπόθεσης και την αντίκρουση της κατηγορίας θα μπορούσε να δοθεί μόνο στην περίπτωση που αυτή της είχε γνωστοποιηθεί με κατηγορητήριο. Από την πλευρά του ο συνήγορός της, κ. Δ. Παπαδημητρίου, χαρακτήρισε, για τους ίδιους λόγους, νομικά αβάσιμη την κατηγορία επισημαίνοντας τις συνέπειες της ποινικής δίωξης αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου και την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον την 8ης πταισματοδίκη ο κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση δημοσιογράφος της «Ελευθεροτυπίας» Παναγιώτης Στάθης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή