ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιστολή προς τον κ. Κακλαμάνη

«Πράσινο φως» Δασκαλάκη για άνοιγμα του κωδικού του

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη απέστειλε ο βουλευτής B΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Δασκαλάκης, με την οποία τον εξουσιοδοτεί να ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλα τα στοιχεία που τον αφορούν σχετικά με τη διετία 1998 – 2000 και όχι μόνον. Στην επιστολή του, ο κ. Δασκαλάκης αναφέρει ότι «είναι τουλάχιστον άδικο, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στρατευμένοι στην υπηρεσία των αρχών και αξιών που όλοι μας ορκιστήκαμε κάποτε ότι δεν θα καταστρατηγήσουμε, να βρίσκονται σήμερα εξ αιτίας λαθών και της ηγεσίας τους, απολογούμενα για πράξεις και παραλείψεις άλλων, ευτυχώς ολίγων». Ακόμα, ο κ. Δασκαλάκης ζητάει να απαλλαγούν οι βουλευτές από τη δυσφήμηση που τους γίνεται και να κινηθεί η Βουλή για να ελεγχθούν οι χρηματιστηριακές συναλλαγές τους και με παράλληλη δικαιολόγηση του «πόθεν έσχες», καθώς και να επεκταθεί αυτή η διαδικασία σε όλους όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα την τελευταία 15ετία καθώς και στον Τύπο και στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Για τον «αποκλεισμό» του ΔΗΚΚΙ από τα κανάλια

Συνάντηση Τσοβόλα – Πρωτόπαπα

Με τον υπουργό Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κ. Χρήστο Πρωτόπαπα συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρης Τσοβόλας. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσοβόλας, μεταξύ άλλων, τόνισε: Επειτα από δικό μου αίτημα συναντήθηκα με τον υπουργό Τύπου, για να συζητήσουμε τα θέματα της δημοκρατικής ή μη λειτουργίας των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, καθώς και τον αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ, που είναι πλέον βεβαιωμένος, παρά τη συνταγματική και νομική επιταγή, ότι πρέπει ως κόμμα που εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή να αντιμετωπίζεται όπως τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή. Θεωρώ ότι η απάντηση που μου δόθηκε από την πλευρά του υπουργού είναι ικανοποιητική και αναμένουμε την υλοποίησή της. Οπως μου δήλωσε ο κ. Υπουργός, όσον αφορά στην κρατική τηλεόραση, που υπάγεται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Τύπου, θα δοθούν οι κατευθύνσεις και οι οδηγίες, ώστε να υλοποιείται το Σύνταγμα και ο λεγόμενος νόμος Βενιζέλου. Οσον αφορά στους ιδιωτικούς σταθμούς, τονίστηκε από τον κ. Πρωτόπαπα ότι η αρμοδιότητα για την τήρηση αυτών των υποχρεώσεων -ραδιοφώνων και τηλεοράσεων- ανήκει αποκλειστικά στο ΕΣΡ.

Τη διακήρυξη υπογράφουν και βουλευτές ΠΑΣΟΚ

114 υπέρ απλής αναλογικής

Απλή αναλογική ζητούν 114 πολίτες -όπως αυτοπροσδιορίζονται- με χθεσινή τους διακήρυξη λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του κ.Σημίτη, ανάμεσα στους οποίους οι νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Κρητικός και Στ. Παπαθεμελής, του ΣΥΝ κ. Φ. Κουβέλης και Π. Λαφαζάνης, καθώς και οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκ των οποίων ορισμένοι είναι φίλα προσκείμενοι στο ΔΗΚΚΙ κ.κ. Ε. Βερυβάκης, Στ. Παναγούλης, Στ. Γιώτας, Κ. Τριαρίδης, Γ. Κατσιμπάρδης, Γ. Γκλαβίνας, Α. Ντεντιδάκης, Μ. Βάθης, Λίλα Χριστοφορίδου, Κ. Ντέρος, Γ. Πρασιανάκης, Γ. Ασημακόπουλος και Δ. Βουνάτσος. Οπως επισημαίνουν, επιδίωξη όλων όσοι υπογράφουν είναι να καθιερωθεί το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής ως πάγιο εκλογικό σύστημα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν δραστικότερα και αποφασιστικότερα τα φαινόμενα αδιαφάνειας, διαφθοράς και διαπλοκής, «φαινόμενα που υποσκάπτουν τα θεμέλια του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού μας συστήματος». Στη διακήρυξή τους οι 114 -αριθμός προφανώς συμβολικός, που παραπέμπει στο άρθρο του Συντάγματος και στις εποχές προ της χούντας- τονίζουν ότι γνωρίζουν μεν πως σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμά μας η αλλαγή εκλογικού νόμου θα ισχύει από τις μεθεπόμενες εκλογές, αλλά πιστεύουν ότι επειδή ο δημόσιος βίος έχει εισέλθει σε συνθήκες κρίσης, η μόνη διέξοδος είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Επιτίθεται για τα πλαστά χαρτονομίσματα

Ερώτηση Σπηλιωτόπουλου

«Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα το μείζον ζήτημα της κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, καθώς μεταφέρει τις ευθύνες της στους δικαστικούς φορείς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως είναι οι τράπεζες, αγνοώντας, προφανώς, τις μεθόδους που ακολουθούνται στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης». Τα παραπάνω αναφέρει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι δύο υπουργοί δεν απάντησαν επί της ουσίας σε προηγούμενη αντίστοιχη ερώτησή του. Οπως σημειώνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος, σύμφωνα με έκθεση της ΕΚΤ, εμφανίζεται μία τεράστια αύξηση της κυκλοφορίας πλαστών ευρώ (85.381 περισσότερα απ’ ό,τι το δεύτερο εξάμηνο του 2002). O κ. Σπηλιωτόπουλος ερωτά μεταξύ άλλων τους δύο υπουργούς αν γνώριζαν αυτά τα στοιχεία, αν η χώρα μας είναι ο μοναδικός εταίρος της Ευρωζώνης που δεν εφαρμόζει ελέγχους στα χαρτονομίσματα που επανακυκλοφορούν και με ποιον τρόπο αποζημιώνονται οικονομικά οι πολίτες που προμηθεύτηκαν πλαστά χαρτονομίσματα.

Οι εργαζόμενοι ζητούν εξομοίωση αποδοχών

Τριήμερη απεργία στην ΥΠΑ

Νέα τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση, για τις 23, 24 και 25 Ιουλίου, προκήρυξαν χθες οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία, διαμαρτυρόμενοι για την διαφορετική μισθολογική τους αντιμετώπιση έναντι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή