Παράθυρο διαλόγου από ΣΥΝ και Τσοβόλα

Παράθυρο διαλόγου από ΣΥΝ και Τσοβόλα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερά υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής παραμένουν τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά ο ΣΥκαι το ΔΗΚΚΙ αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου.

Το KKE σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τονίζει ότι παραμένει σταθερά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος και, επομένως, απορρίπτει το εκλογικό σύστημα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Αναλυτικά τις θέσεις του KKE θα παρουσιάσει στις 12 το μεσημέρι, στο Ζάππειο, η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρρήγα.

«Εάν η κυβέρνηση αποδέχεται έστω και καθυστερημένα ότι ο ισχύων εκλογικός νόμος, τον οποίο μέχρι σήμερα υπερασπιζόταν με πάθος, είναι άδικος και υποθάλπει τη διαπλοκή, έχει μια πολύ απλή λύση: να ψηφίσει την απλή αναλογική», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η ασάφεια του κ. Σημίτη αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται προς την απλή αναλογική, αλλά αναζητεί και πάλι μεθοδεύσεις για τη φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης και την επ’ ωφελεία του ΠΑΣΟΚ ανασυγκρότηση του δικομματικού συστήματος». Ανακοινώσεις θα κάνει στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος, N. Κωνσταντόπουλος.

«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο είναι γενικόλογες και κατά συνέπειαν ανεπίδεκτες συγκεκριμένης τοποθέτησης.

Το προτεινόμενο σύστημα αποτελεί συνέχεια του απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού συστήματος της ενισχυμένης και όχι απλής αναλογικής, που δεν προωθεί την αντιστοιχία των ψήφων του εκλογικού σώματος με τις έδρες που κερδίζει το κάθε κόμμα. Αναμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημ. Τσοβόλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή