Ν.Δ.: Τεχνάσματα ΠΑΣΟΚ εν όψει ήττας

Ν.Δ.: Τεχνάσματα ΠΑΣΟΚ εν όψει ήττας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση και άνοιγμα στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων κλιμάκωσε χθες την αντίδρασή του ο κ. Καραμανλής στις εξαγγελίες του κ. Σημίτη για τον νέο εκλογικό νόμο. O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στη Λευκάδα μίλησε «για τεχνάσματα της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ εν όψει της επερχόμενης ήττας της», επανέλαβε ότι «θέμα συζήτησης εκλογικού νόμου σε προεκλογική περίοδο δεν τίθεται» και κάλεσε και πάλι τον πρωθυπουργό «να προκαλέσει τώρα εκλογές».

«Προφάσεις γελοιότητας»

Επιχειρώντας να εκθέσει την ανακολουθία της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής επεχείρησε μια σύντομη αναδρομή στις προσφατες δηλώσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. «Στην αρχή», είπε, «ζητούσαν συννενόηση όλων για άμεση εφαρμογή του νόμου. Οταν όμως συνειδητοποίησαν ότι εκπέμπουν κλίμα ηττοπάθειας, υποχώρησαν και είπαν ότι δέχονταν να μην εφαρμοσθεί αμέσως ο νόμος. Τότε άρχισαν να φαίνονται οι προθέσεις τους για σενάρια ανωμαλίας και υποστήριξαν ότι μπορούν να ξεπεραστούν ακόμη και οι ρυθμίσεις του Συντάγματος. Οταν όμως τους ξεκαθαρίσαμε ότι δεν παίζουμε με τους θεσμούς διολίσθησαν κι άλλο και μας πρότειναν να ψηφίσει το νόμο η επόμενη Βουλή. Τους παρακολουθούμε, αλλά δεν τους ακολουθούμε», κατέληξε ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι «από την ανευθυνότητα το ΠΑΣΟΚ μεταπίζεται πλέον σε προφάσεις γελοιότητας». Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι «η χώρα δεν αντέχει μια εννιάμηνη παράταση της προεκλογικής περιόδου που κήρυξε η κυβέρνηση» και επεχείρησε ένα σαφές υπερκομματικό άνοιγμα. «Δεν μας νιάζει τι ψήφισαν στο παρελθόν οι συμπολίτες μας και ποιες ήταν οι ιδεολογικές τους αφετηρίες», είπε, εμφανίζοντας έτσι τη Ν.Δ ως τη μόνη πολιτική δύναμη «που έχει ως στόχο να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος».

Πρόχειρη πρόταση

Σημειώνεται πάντως ότι καίτοι ο κ. Καραμανλής αρνήθηκε και χθες να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την ουσία των κυβερνητικών προτάσεων το έπραξαν αρκετά στελέχη της Ρηγίλλης. Ενδεικτικά ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για «πρόχειρη πρόταση που ούτε καν ο «εμπνευστής» τους δεν φαίνεται να γνωρίζει», ο κ. Λιάπης τη χαρακτήρισε «τερατογέννεση στα μέτρα και τη φιλοσοφία του ΠΑΣΟΚ», ενώ ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε για «εκτρωματικό σχέδιο», καλώντας την κυβέρνηση να συμφωνήσει με τη Ν.Δ. τις όποιες αλλαγές μετά τις εκλογές»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή