Επίθεση Καραμανλή σε εργολάβους

Επίθεση Καραμανλή σε εργολάβους

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «μαθηματική ακρίβεια» επετέθη χθες, από τη Λευκάδα, στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. O κ. Κώστας Καραμανλής, με αιχμή του δόρατος τον περιλάλητο Μαθηματικό Τύπο με τον οποίο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του κ. Σημίτη μοίρασε κατά το δοκούν τα δημόσια έργα, αναφέρθηκε στο σαθρό καθεστώς ανάθεσης έργων και προμηθειών του Δημοσίου, αλλά και στη διαφθορά της δημόσιας διοίκησης.

Αύξηση κόστους

«Εδώ και χρόνια ζητούμε να αλλάξει το σύστημα του φαύλου, του αμαρτωλού Μαθηματικού Τύπου, που επιβλήθηκε καθ’ υπαγόρευσιν της διαπλοκής και δημιούργησε το σημερινό απαράδεκτο ολιγοπώλιο στα δημόσια έργα. Με συνέπεια τραγική το κόστος των έργων να εκτοξεύεται στα ύψη, πέρα από τον οποιοδήποτε αρχικό προϋπολογισμό, κακοτεχνίες, κακή ποιότητα και, βέβαια, μεγάλες καθυστερήσεις. Σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαιώνει τις επισημάνσεις μας. Και μόλις σήμερα, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σύρεται να ομολογήσει την κακοδιαχείριση στα δημόσια έργα. Τόσα χρόνια τι έκαναν; Και, κυρίως, δεν θα αποδοθούν ευθύνες για όλους εκείνους που κατασκεύσαν και εφάρμοσαν, χρόνια τώρα, τις μεθοδεύσεις της διαπλοκής, συντηρώντας την αδιαφάνεια και διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα; Βλάπτοντας, ζημιώνοντας τη χώρα και τους πολίτες; Τώρα ζητούν προτάσεις; Ποιος μπορεί να τους εμπιστευθεί;», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε επίσης στο «λάδωμα» που χρειάζεται η κρατική μηχανή προκειμένου να κινηθεί σε ένα καθεστώς αδιαφάνειας και διαφθοράς, ασυδοσίας και ατιμωρησίας και υπενθύμισε ότι η χώρα μας διαθέτει σήμερα τις πιο γραφειοκρατικές και πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες στην Ευρώπη και ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην πρόσφατη ειδική μελέτη της για 23 χώρες, κατατάσσει την Ελλάδα στη χειρότερη θέση, με 7 δισ. ευρώ (2,5 τρισ. δρχ.) να χάνονται κάθε χρόνο στη διαφθορά και τη γραφειοκρατία.

Ολα αυτά δικαιώνουν σε τελευταία ανάλυση τον κόσμο, που λέει ότι «αυτό το κράτος δεν είναι κράτος», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε επίσης στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, θυμίζοντας την τακτική της κυβερνήσεως, η οποία απέρριψε τις προτάσεις της Ν.Δ. για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και άρχισε να ασχολείται με το πρόβλημα μόνον όταν αποκαλύφθηκαν οι συναλλαγές των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, τους οποίους και απέπεμψε.

Ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στο θέμα της διαφάνειας, χαρακτήρισε διάτρητες τις μεθόδους που ακολουθεί ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα πρέπει -αν δεν έχει κάτι να κρύψει- να δεχθεί την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για το άνοιγμα των κωδικών όλων των βουλευτών, αλλά και των κρατικών λειτουργών, διοικητών, προέδρων συμβούλων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή