Αβέβαιες μεταλλάξεις

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θερμό το φετινό καλοκαίρι φαίνεται πως κρύβει εκπλήξεις σε όλα τα μέτωπα. H πολιτική βρίσκεται σε αναβρασμό, παρακινούμενη πρωτίστως από τον εκλογικό στόχο, η οικονομία μόνη και έρημη ισορροπεί στο αβέβαιο, αλλά προκλητικό κύμα της αναδιάρθρωσης και η κοινωνία απροετοίμαστη, ως συνήθως, τελεί σε κατάσταση υπερδιέγερσης, καθώς δεν ξέρει πώς θα ξημερώσει.

Πρόκειται για μια σύνθετη κατάσταση, καθώς στο μέσον της πολιτικής αντιπαράθεσης υπεισέρχεται η σχεδόν νομοτελειακή διαδικασία αναδιάρθρωσης και προσαρμογής της οικονομίας στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της Ευρωζώνης, προσθέτοντας τη δική της δυναμική, που είναι ικανή να επηρεάσει ή ακόμη και να μεταβάλει τις συνθήκες διεξαγωγής του πολιτικού αγώνα.

Ηδη, τα φαινόμενα μετάλλαξης της οικονομίας πολλαπλασιάζονται και είναι χαρακτηριστική η συμφωνία συνεργασίας του ΔΟΛ με τον γερμανικό εκδοτικό οίκο WAZ, την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες και για άλλες συνεργασίες σε πλήθος τομέων της οικονομίας, οι οποίες δεν προδικάζουν τίποτε, αλλά καταδεικνύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας αρχίζει να δέχεται τις επιδράσεις της ενοποιημένης ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής αγοράς.

Στο νέο αυτό περιβάλλον η κυβέρνηση, εμφανώς πια, προσπαθεί να μεταβάλει το κλίμα και να ορίσει εκείνη την ατζέντα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες τόσο στο πεδίο της πολιτικής, όσο και της οικονομίας. Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να τις ακυρώσει, ώστε να παγιώσει τις επικρατούσες τάσεις στην κοινή γνώμη και να εξασφαλίσει την εκλογή της.

Η συνέχεια προβλέπεται έντονη και πιθανώς το φθινόπωρο να βρει τις δυνάμεις της πολιτικής και της οικονομίας σε άλλη διάταξη από τη σημερινή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή