Νέες μεταπτυχιακές σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Νέες μεταπτυχιακές σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αντισεισμικές κατασκευές, τα πληροφορικά συστήματα, η ορθόδοξη θεολογία είναι ορισμένα από τα αντικείμενα των νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων που θα διδαχθούν στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005. Παράλληλα, από τη φετινή χρονιά όλα τα επιμορφωτικά προγράμματα ετήσιας διάρκειας εντάσσονται σε σχετικά διετή μεταπτυχιακά προγράμματα που οδηγούν σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, το οποίο εξασφαλίζει ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα προγράμματα είναι, όπως ανέφερε χθες στην «K» ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΠ κ. Αλέξανδρος Λυκουργιώτης, τα ακόλουθα: Σεισμικοί μηχανισμοί και αντισεισμικές κατασκευές, σπουδές στα πληροφορικά συστήματα, διαχείριση τεχνικών έργων, σπουδές στην ορθόδοξη θεολογία και διοίκηση πολιτισμικών μονάδων.

Οι αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 θα υποβάλλονται από 1ης Νοεμβρίου και η κλήρωση των φοιτητών θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου. H ζήτηση και για το επόμενο έτος αναμένεται μεγάλη. Είναι ενδεικτικό ότι για τις 5.175 θέσεις νεοεισακτέων το 2003-2004 (οι 3.394 για προπτυχιακά και οι 1.781 για μεταπτυχιακά προγράμματα) υπεβλήθησαν 52.346 αιτήσεις. Συνολικά, από τον επόμενο Σεπτέμβριο οι φοιτητές του ΕΑΠ για όλα τα έτη θα ανέλθουν στις 17.900. Για το ακαδημαϊκό έτος 2003 – 2004 θα λειτουργήσουν έξι προπτυχιακά και δώδεκα μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ το 2002-2003 διδάχθηκαν έξι προπτυχιακά και δεκαέξι μεταπτυχιακά προγράμματα. Οπως εξήγησε στην «K» ο κ. Λυκουργιώτης, η μείωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων έγινε διότι ορισμένα επιμορφωτικά προγράμματα ετήσιας διάρκειας εντάχθηκαν σε υπάρχοντα μεταπτυχιακά, που οδηγούν σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης. Τέλος, χθες, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ΕΑΠ ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου ενέκρινε την πρόσληψη 840 συμβασιούχων συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού και την ανανέωση 660 συμβάσεων εργαζομένων της ίδιας κατηγορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή