H Ν.Δ. επιλέγει νέα πεδία αντιπαράθεσης

H Ν.Δ. επιλέγει νέα πεδία αντιπαράθεσης

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί «τα μπάνια του λαού» να βρίσκονται εν πλήρει εξελίξει, αλλά αυτή η -ελάχιστη- απόλαυση δεν φαίνεται να ισχύει για το επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως. H «τρίπλα» του κ. Σημίτη με τον εκλογικό νόμο και τις δηλώσεις περί το «πόθεν έσχες» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει δημιουργήσει σοβαρά «απόνερα». Ασφαλώς, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να σταθεί «με σταυρωμένα χέρια» ούτε να ακολουθεί ως ουραγός τον πρωθυπουργό και τις «πρωτοβουλίες» του. Μπορεί να έχει ανακοινωθεί ότι «το θέμα του εκλογικού νόμου έχει κλείσει για τη Νέα Δημοκρατία», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής θα παραλείψει να υπενθυμίζει κατά τις περιοδείες του ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη που εξέφρασε την άποψη πως μεταξύ άλλων θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις της εποχής και στο εκλογικό σύστημα. Μόνο που το πρότεινε μεσούσης της θητείας της παρούσης Βουλής και όχι προεκλογικά, με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη και προβλημάτων στη χώρα.

Εμμονές του κ. Σημίτη

«Εμείς είχαμε ζητήσει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, να συζητηθεί το θέμα στην παρούσα Βουλή και να αποφασίσει η επομένη, νηφάλια και όχι υπό την πίεση των επερχομένων εκλογών. Σε καμία, περίπτωση, όμως, δεν θα επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να πιστέψει ότι κάθεται στο κάθισμα του οδηγού στην κούρσα για τις επερχόμενες εκλογές. H Νέα Δημοκρατία δεν είπε ποτέ «όχι« στον διάλογο, για κανένα θέμα. Αλλο, όμως, διάλογος, άλλο εκβιασμός. Εδώ έχουμε πρόσκληση σε διάλογο για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε περίοδο προεκλογική, δηλαδή κάτι που ηθικά είναι καταδικαστέο. Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να μας γίνει έμμονη ιδέα ή άγχος. Δεν πρόκειται η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της να ασχολούνται συνεχώς με τις εμμονές του κ. Σημίτη. Αντίθετα, θα προχωρήσει στις δικές της εξαγγελίες, στο περαιτέρω «ξεδίπλωμα» του προγράμματός της», τονίζει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Κατα πληροφορίες, η άποψη που φαίνεται να επικρατεί, καθώς ο κ. Καραμανλής την έχει ήδη εκφράσει και έχει δεχθεί σχετικές εισηγήσεις, είναι ότι «ο κόσμος γνωρίζει πλέον καλά τι είναι το ΠΑΣΟΚ και πώς ενεργεί, αλλά η Νέα Δημοκρατία πρέπει να παρουσιάσει τη δική της κυβερνητική πρόταση, το δικό της ύφος εξουσίας, τη δική της προοπτική, χωρίς να ασχοληθεί με την αγωνία του πρωθυπουργού και της νέας ηγετικής ομάδος του ΠΑΣΟΚ». «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσει η Νέα Δημοκρατία «γηπεδο» σε ένα κόμμα που έχει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα και έρχεται δεύτερο και καταϊδρωμένο στην πορεία προς την τελική αναμέτρηση», τονίζουν στελέχη της Ν.Δ. ενώ, κατά πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής, που θα συνεχίσει τις περιοδείες και την επαφή με τους πολίτες, θα «περάσει» τις απόψεις του κόμματος, αναδεικνύοντας σε κορυφαία τα πραγματικά προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, η οποία ελάχιστα «καίγεται» για εκλογικά συστήματα αλλά θα ήθελε πολύ να ανοίξουν πραγματικά οι κωδικοί όλων των πολιτικών και των προσώπων που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, «σε μια περίοδο που η Αθήνα καλπάζει προς την κορυφή της ακρίβειας και ο «υφυπουργός Ακρίβειας» μοιράζει «ασπιρίνες» και επικεντρώνει το πρόβλημα στο «φραπέ» και τον «εσπρέσο», τον οποίο απολαμβάνουν στα «στέκια» μόνον οι επώνυμοι και οι προνομιούχοι», όπως τόνιζε στέλεχος του πολιτικού σχεδιασμού. Μπορεί, λοιπόν, «τα μπάνια του λαού» να βρίσκονται στο «ζενίθ» εν όψει Αυγούστου, αλλά για τη Νέα Δημοκρατία το εφετινό θέρος θα είναι θερμότερο από κάθε άλλη φορά.

Δύσκολο καλοκαίρι

«Μπορεί να περάσουμε δύσκολο καλοκαίρι, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν θα ιδρώσουμε ακολουθώντας τον κατήφορο του κ. Σημίτη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τα πραγματικά προβλήματα, αλλά ακόμη και ορισμένα άλλα, χωρίς, όμως, να ενδίδουμε σε εκβιασμούς, στους οποίους επιδίδεται με ιδιαίτερο ναρκισσισμό ο πρωθυπουργός», υπογραμμίζουν κορυφαία στελέχη της Ρηγίλλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή