ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ ΓΚΙΟΥΛ

Πιθανή εγκατάλειψη του σχεδίου Ανάν

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εγκατάλειψης του σχεδίου Ανάν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ, ο οποίος δήλωσε ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό, είτε μέσω του σχεδίου Ανάν είτε με κάποιους άλλους τρόπους, που να μπορεί να γίνουν αποδεκτοί και από τις δύο πλευρές. O κ. Γκιουλ υποστήριξε ακόμη ότι γίνεται δουλειά επί του θέματος και ότι όταν αυτή τη φορά επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο, μπορεί να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε κατά πόσο συμμερίζεται την άποψη του Ραούφ Ντενκτάς ότι το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό και απάντησε ότι η οδός της λύσης δεν είναι σημαντική, αφού όπως είπε, αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Εν τω μεταξύ, ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε πως έλαβε αντίγραφο της επιστολής του προέδρου Παπαδόπουλου προς τον γ.γ. του OHE και υποστήριξε ότι «τίποτε δεν έχει αλλάξει στην ελληνοκυπριακή ηγεσία», ενώ απέρριψε για άλλη μια φορά το σχέδιο Ανάν, το οποίο χαρακτήρισε «τεχνητή και ψεύτικη προσέγγιση».

ΜΕΤΕΦΕΡΕ O T. ΜΙΛΕΡ ΣΤΟΓ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Συγχαρητήρια Μπους

Τα συγχαρητήρια του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ για την άσκηση της ελληνικής προεδρίας στην E.E. μετέφερε χθες ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στον υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου. H συνάντηση των δύο ανδρών, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Αμερικανού πρέσβη, ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη του ελληνικού εξαμήνου και, και όπως δήλωσε ο κ. Μίλερ, αφορούσε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος Αθήνας και Ουάσιγκτον. Κατά πληροφορίες, οι κ. Παπανδρέου και Μίλερ αντήλλαξαν απόψεις για τις μεταπολεμικές εξελίξεις στο Ιράκ, τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο μετά την ένταξη της νήσου στην E.E. και το Μεσανατολικό.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ανύπαρκτος έλεγχος

Ουσιαστικά ανύπαρκτος είναι ο έλεγχος και η επιθεώρηση εκατοντάδων υποθέσεων διαφθοράς και κακοδιοίκησης στο Δημόσιο εξαιτίας της αδιαφορίας και της αβελτηρίας να στελεχωθεί ο κλάδος της Οικονομικής Επιθεώρησης, καταγγέλλει με ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Π. Παυλόπουλος. Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνει ο ερωτών βουλευτής, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομίας προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τουλάχιστον 500 περιπτώσεις ένορκης διοικητικής εξέτασης για κακοδιοίκηση ή και διαφθορά, είτε δεν έχουν χρεωθεί ακόμη σε οικονομικούς επιθεωρητές, είτε έχουν χρεωθεί, αλλά εκκρεμούν λόγω αδυναμίας ολοκλήρωσης των απαραίτητων ελέγχων. Εξάλλου επηρεάζεται αρνητικά η ομαλή λειτουργία τόσο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, όσο και των αντίστοιχων υπηρεσιών από τις οποίες πρόκειται να αποχωρήσουν οι μετατασσόμενοι υπάλληλοι. O κ. Παυλόπουλος ερωτά τον υπουργό Οικονομίας αν είναι ακριβή τα στοιχεία αυτά και αν ναι, πού οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μετάταξης των υπαλλήλων που έχουν επιλεγεί για την πλήρωση των 133 κενών οργανικών θέσεων του κλάδου Οικονομικών Επιθεωρητών για όλη την επικράτεια και ειδικότερα πού οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο της απόφασης ανάληψης καθηκόντων των επιλεγέντων υπαλλήλων.

ΣΤΑ XEPIA ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η τύχη της κ. Μπουρμπούλια

Μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, αναμένεται να συνέλθει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου υπό την προεδρία του κ. Γ. Κάπου, προκειμένου να αποφασίσει για το αν η πρωτοδίκης που χειρίστηκε την υπόθεση με τις μετοχές – φούσκες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, θα τεθεί σε προσωρινή αργία ή μπορεί να συνεχίσει τα καθήκοντά της. Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, λόγω των εκκρεμών πειθαρχικών και ποινικών διώξεων σε βάρος της κ. Μπουρμπούλια, απέστειλε σχετικό ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την προσωρινή διαθεσιμότητα πρωτοδίκου είχε ζητήσει από τον υπουργό και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγ. Κρουσταλάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή