Μύδροι Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης

Μύδροι Μητσοτάκη κατά κυβέρνησης

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧανιΑ. Μύδρους κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής της πολιτικής εξαπέλυσε χθες από τα Χανιά ο πρώην πρωθυπουργός κ. K. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την για προσπάθεια ωραιοποίησης μιας πραγματικότητας, η οποία, όπως είπε, «δεν είναι ευχάριστη» και ζητώντας για άλλη μια φορά τη διεξαγωγή εκλογών. «H οικονομία», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος παρακολούθησε τις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ΄ ΚΠΣ, «βουλιάζει. Τα ελλείμματα αυξάνονται με δραματικό ρυθμό, ο προϋπολογισμός δεν κλείνει, η κυβέρνηση κάνει πολιτική παροχών, παρά το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλάκης ισχυρίζεται το αντίθετο, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα και στο θέμα του Γ΄ ΚΠΣ».

Αντίδραση Χριστοδουλάκη

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομίας κ. N. Χριστοδουλάκη, ο οποίος απάντησε ότι «ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. για άλλη μια φορά επανέλαβε τις γνωστές ανεδαφικές και χωρίς επιχειρήματα θέσεις, τις οποίες προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση. Προφανώς, κρίνει με βάση τη δική της πολιτική την οποία άσκησε πριν από δέκα χρόνια, πολιτική που είχε οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση, στασιμότητα, μείωση της απασχόλησης και σε μία πολύ μικρή απορρόφηση πόρων του A΄ ΚΠΣ. Ολα αυτά έχουν σήμερα αλλάξει ριζικά. Ξέρει πολύ καλά και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. αλλά και όλος ο ελληνικός λαός ότι η εθνική οικονομία σήμερα πηγαίνει πολύ καλά, όχι μόνο σε σύγκριση με το παρελθόν αλλά και σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες».

Σύμφωνα όμως με τον κ. Μητσοτάκη, όλα αυτά είναι υποσχέσεις και σχέδια τα οποία με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να υλοποιηθούν, όπως συνέβη και με το B΄ ΚΠΣ, που έκλεισε με απώλεια σημαντικών εσόδων. O κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «η χώρα δεν θα έχει προκοπή, γιατί η σημερινή κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία με απελπισία και είναι αποφασισμένη να ξεπουλήσει τα πάντα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές. Γι’ αυτό», κατέληξε, «όσο γρηγορότερα φύγει, όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον τόπο». «Οι εκλογές», απάντησε ο υπουργός Οικονομίας, «θα γίνουν στον προγραμματισμένο χρόνο, τον Απρίλιο του 2004 και η Ελλάδα συνεχώς θα προοδεύει μέχρι τότε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή