Προεκλογική εμφάνιση Σημίτη και συνήθης επίθεση στη Ν.Δ.

Προεκλογική εμφάνιση Σημίτη και συνήθης επίθεση στη Ν.Δ.

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο δείγμα γραφής για την τακτική την οποία θα ακολουθήσει κατά την προεκλογική περίοδο έδωσε χθες ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης από τα Γρεβενά, επιτιθέμενος με σφοδρότητα κατά της Ν.Δ. την οποία κατηγόρησε ότι «δεν μπορεί να κυβερνήσει την Ελλάδα» και τονίζοντας πως βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ την επόμενη τετραετία θα είναι η πολύπλευρη ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. «Αταλάντευτος στόχος μας και μέτρο της επιτυχίας του ΠΑΣΟΚ την τετραετία 2004-2008 είναι να ενισχύσουμε αποφασιστικά και καθοριστικά τη συμμετοχή των χαμηλότερων στρωμάτων στην οικονομική ανάπτυξη, με καλύτερες θέσεις εργασίας, με καλύτερες κοινωνικές υπηρεσίες, με περισσότερες ουσιαστικές ευκαιρίες αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, με αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σημίτης υποστήριξε πως η επίτευξη των ανωτέρω στόχων είναι πλέον εφικτή, καθώς η χώρα έχει διασφαλίσει τη σταθερότητα στις διεθνείς της σχέσεις, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Με τη χθεσινή του ομιλία, ο πρωθυπουργός άσκησε όμως και δριμύτατη κριτική στη Ν.Δ. για την άρνησή της να προσέλθει σε διάλογο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά και γενικότερα για την αντιπολιτευτική της τακτική. Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Σημίτης υποστήριξε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει την απουσία προβληματισμού και επεξεργασμένης πρότασης για το μέλλον, καθώς και την έλλειψη αυτοπεποίθησης που τη διακρίνει».

Ενώ, αμέσως μετά, επικαλούμενος τη στάση της Ν.Δ. σε θέματα όπως η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, η αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και η ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως «η ηγεσία της Ν.Δ. έχει επιλέξει την απομόνωση, την άρνηση και την περιφρόνηση για την πολύπλευρη εθνική προσπάθεια, έχει διαλέξει την υποβάθμιση της πολιτικής σε χώρο εξυπηρέτησης των προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών της ηγεσίας της». «H αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να κυβερνήσει την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Σημίτης.

Αλλαγή του εκλογικού νόμου

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέλυσε τους λόγους που κατά την άποψη της κυβέρνησης επιβάλλουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου. O κ. Σημίτης ανέφερε πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου δεν είναι θεσμική άσκηση, αλλά συμβάλλει στην ανανέωση της πολιτικής σκηνής και στην ανάπτυξη. «H πολιτική δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών όταν κυριαρχούν προύχοντες, άνθρωποι που οφείλουν στους συγγενικούς τους δεσμούς ή στη στήριξη ισχυρών οικονομικών συμφερόντων τη θέση τους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Απάντηση Ρουσόπουλου

Την ομιλία του κ. Σημίτη στα Γρεβενά σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Θ. Ρουσόπουλος. O κ. Ρουσόπουλος ανέφερε πως «τα πολιτικά αδιέξοδα και η διαχείριση της ήττας του κ. Σημίτη δεν ενδιαφέρουν τους Ελληνες. Τους ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η αναπαλαιωμένη κυβέρνησή του δεν μπορούν πια να αντιμετωπίσουν».

Εγκαινίασε νοσοκομείο, επισκέφθηκε στρατόπεδο

Το νέο νομαρχιακό νοσοκομείο των Γρεβενών, το πλέον σύγχρονο της Δυτικής Μακεδονίας, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην πόλη. Παράλληλα, ο κ. Σημίτης επισκέφθηκε την υπό κατασκευήν νέα μεταλλευτική μονάδα της «Γεω-Ελλάς», η οποία θα κατεργάζεται βιομηχανικό άργιλο. O πρωθυπουργός ανέφερε πως η επιχείρηση, που θα αρχίσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο, είναι αποκλειστικά εξαγωγική και θα εξάγει το συγκεκριμένο υλικό που δεν συναντάται σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Τέλος, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το νεοανεγειρόμενο στρατόπεδο της πόλης, το οποίο εκτίμησε πως θα αποτελέσει παράγοντα στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή