Ημέρα αλήθειας για την ηγεσία A. Πάγου – ΣτΕ – Ελ. Συνεδρίου

Ημέρα αλήθειας για την ηγεσία A. Πάγου – ΣτΕ – Ελ. Συνεδρίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική η σημερινή ημέρα για το χώρο της Δικαιοσύνης, αφού το Υπουργικό Συμβούλιο αναδεικνύει νέα πρόσωπα σε ιδιαιτέρως υπεύθυνες θέσεις, στην ιεραρχία των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα αποφασισθεί ποια πρόσωπα θα καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις θέσεις του εισαγγελέα και των αντιπροέδρων Αρείου Πάγου, του αντιπροέδρου του ΣτΕ και του αντιπροέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την αποχώρηση των δικαστικών που καλύπτουν αυτές τις θέσεις λόγω της συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Για τη θέση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, την οποία έως σήμερα κάλυπτε ο κ. Ευάγγελος Κρουσταλάκης, ως επικρατέστερος φέρεται ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινός. Για τις θέσεις των αντιπροέδρων επικρατέστεροι φέρονται οι αρεοπαγίτες κ. Αθ. Κρητικός, Χαρ. Γεωργακόπουλος, Θ. Λαφαζάνος και N. Γεωργίλης. Τέλος, όσον αφορά τη θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επικρατέστερος φέρεται ο σύμβουλος επικρατείας κ. Π. N. Φλώρος, ενώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο σύμβουλος κ. I. Καραβοκύρης.

Σημειώνεται πάντως ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης, που έχει επιλέξει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να προέρχεται από την καθήμενη Δικαιοσύνη και όχι από τον εισαγγελικό κλάδο, θα προκαλέσουν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Ηδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πρ. Παυλόπουλος από την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει προς το τέλος της θητείας της, τις κομματικές μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη και να σεβασθεί το κύρος της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή