Ενημέρωση Μολυβιάτη για τα εθνικά

Ενημέρωση Μολυβιάτη για τα εθνικά

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη συνάντησή τους, μετά την ελληνική προεδρία, είχαν χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου και ο συντονιστής θεμάτων εξωτερικής πολιτικής της Ν.Δ. κ. Π. Μολυβιάτης, στο πλαίσιο των επαφών των δύο μεγάλων κομμάτων για τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. O κ. Μολυβιάτης εξερχόμενος του ΥΠΕΞ, απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη συνάντηση, χαρακτηρίζοντας ωστόσο θετική την πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου να τον προσκαλέσει και να ανταλλάξουν απόψεις. «Ως αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζουμε κάθε προσπάθεια εθνικής φύσεως, διότι πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καθήκον μας και το συμφέρον της χώρας», τόνισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «τούτο δεν μας εμποδίζει από το να ασκούμε τον έλεγχό μας στην κυβέρνηση κυρίως σε θέματα τακτικών χειρισμών».

Κατά πληροφορίες, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, το θέμα του Ιράκ και ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και η διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος που τελεί πλέον υπό τη Διακυβερνητική Διάσκεψη. Το τελευταίο αυτό θέμα υπενθυμίζεται ότι προκάλεσε προσφάτως και αντεγκλήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα, λόγω της αιφνίδιας αλλαγής πλεύσης της κυβέρνησης, η οποία σε σειρά ζητημάτων υποστήριξε τελικώς τις θέσεις των ισχυρών και όχι των ασθενέστερων κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σημειώνεται ωστόσο ότι και στο θέμα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, η Ν.Δ. επιδεικνύει σαφώς μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα από την κυβέρνηση, δεδομένης και της εμμονής τής γείτονος να παραβλέπει τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Οι λεπτές αυτές αλλά ουσιώδεις διαφορές των δύο κομμάτων είναι προφανώς και αυτό που ονόμασε χθες με διπλωματικό τρόπο ο κ. Μολυβιάτης «κριτική στους τακτικούς χειρισμούς»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή