Λαλιώτης σνομπάρει Παπανδρέου

Λαλιώτης σνομπάρει Παπανδρέου

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενεργό συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, «με στόχο μια νέα νίκη υπό τον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη», θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι μετέχουν στο α’ θερινό τμήμα της Βουλής. Από τους 52 βουλευτές που είχε καλέσει ο κ. Γ. Παπανδρέου ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 40, αλλά υπήρξε μια τουλάχιστον απουσία με πολιτική σημασία. Απών ήταν ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης, ο οποίος αρχικά είχε αποδεχθεί την πρόσκληση, αλλά το πρωί ενημέρωσε μέσω της γραμματέως του ότι δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. Επίσης, απουσίασαν ο πρώην υπουργός κ. Χρ. Παπουτσής, καθώς και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης που πάντως, λόγω του θεσμικού του ρόλου, δεν προσέρχεται στα γεύματα τα οποία παραθέτει τα τελευταία χρόνια ο υπουργός Εξωτερικών.

Η δέσμευση του κ. Παπανδρέου ότι θα είναι «παρών» στην πρώτη γραμμή της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης ήλθε ύστερα από αναφορές βουλευτών, όπως οι κ. Βαλυράκης, Βλαχόπουλος και ορισμένοι άλλοι, σύμφωνα με τους οποίους παρά τα θετικά πεπραγμένα της κυβέρνησης στο πεδίο των διεθνών σχέσεων, το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας παραμένει ιδιαίτερα αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ. Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι με την απαραίτητη κινητοποίηση και μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες, το ΠΑΣΟΚ είναι σε θέση να ανακάμψει και να διεκδικήσει με αξιώσεις μια τέταρτη συνεχόμενη εκλογική νίκη.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Γ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους παριστάμενους βουλευτές για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για τους στόχους της Αθήνας εν όψει των τελικών διαπραγματεύσεων για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, καθώς επίσης για τις ελληνοτουρκικές σχέσες και τις επερχόμενες εξελίξεις περί το Κυπριακό. Οι βουλευτές που έλαβαν τον λόγο στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και έπλεξαν το εγκώμιο του κ. Γ. Παπανδρέου. Μόνον ο κ. Στ. Παπαθεμελής παρατήρησε πως ήταν θετικό ότι λόγω της αδιαλλαξίας του εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων κ. P. Ντενκτάς «ευτυχώς γλιτώσαμε το σχέδιο Ανάν». Στο τέλος, ο κ. Γ. Παπανδρέου απάντησε σε ερωτήσεις που κάλυψαν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής – μεταξύ άλλων και τις διμερείς σχέσεις με την Κίνα.

Σημειώνεται ότι όπως κατά παράδοση πράττει τα τελευταία χρόνια, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα παραθέσει γεύμα και στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των δύο άλλων θερινών τμημάτων. Ενώ, δεν αποκλείεται να καλέσει για ενημέρωση στο υπουργείο Εξωτερικών και το σύνολο των βουλευτών των θερινών τμημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή