Ακρίβεια, καθημερινότητα ζητούν επειγόντως λύσεις

Ακρίβεια, καθημερινότητα ζητούν επειγόντως λύσεις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα συνδυασμό αναφοράς στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών του Λεκανοπεδίου και στα γενικότερα προβλήματα του Ελληνα καταναλωτή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής επετέθη χθες στην κυβέρνηση, μιλώντας στον Δήμο Πεύκης, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους κατοίκους δήμων της Αττικής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Καραμανλής στο πρόβλημα της ακρίβειας της Αθήνας, τονίζοντας ότι είναι πλέον πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, την ώρα που ο μέσος μισθός είναι κατά 40% χαμηλότερος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. «H ακρίβεια είναι δομικό πρόβλημα της οικονομίας και αντικατοπτρίζει την αποτυχία της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι στον τομέα αυτό «η κυβέρνηση, αντί να λάβει μέτρα, επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών και σε φθηνά παιγνίδια επικοινωνιακών εντυπώσεων».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η ακρίβεια είναι πλέον το πιο καυτό από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα και ανέφερε ότι στόχος των επαφών που έχει εγκαινιάσει είναι η κατάρτιση ενός «χάρτη της καθημερινής μας ζωής», που έχει στόχο να καταγράψει όλα τα προβλήματα και τις λύσεις τους να εφαρμόσει η Ν.Δ. ως κυβέρνηση. O κ. Καραμανλής κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι εξαναγκάζει τους δήμους «να ζουν με δανεικά». «Τα πάντα με δανεικά! Αλλά η εύκολη απάντηση δεν είναι λύση», είπε χαρακτηριστικά. «O ένας υπουργός τάζει κι ο άλλος αναιρεί τις υποσχέσεις. Είναι πάγια τακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν υπάρχουν “καλοί” και “κακοί”. H ευθύνη τους βαρύνει όλους», πρόσθεσε.

Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ταχύτατες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλαγή του τιμολογιακού συστήματος των ΔΕΚΟ, με τα τιμολόγια των οποίων το κράτος σέρνει τον χορό των αυξήσεων, αναμόρφωση του κυκλώματος διακίνησης των αγροτικών προϊόντων, διασφάλιση των αγροτών από θεομηνίες με έγκαιρη καταβολή αποζημιώσεων, ώστε να αποφεύγονται οι ανατιμήσεις. Επίσης, την ισχυροποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, την ενίσχυση των μικρομεσαίων με κοινοτικά κονδύλια, την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων στο Γ΄ ΚΠΣ, το δραστικό περιορισμό του παράνομου εμπορίου και τη θεσμική και υλική ενίσχυση των καταναλωτικών ενώσεων.

Ο Τομέας Πολιτικής Ανάλυσης του Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ) εκτιμά ότι η πρωτοβουλία του προέδρου της Ν.Δ. να ζητήσει πρόωρες εκλογές βρίσκει σημαντική ανταπόκριση στην κοινή γνώμη. H εκτίμησή του στηρίζεται στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της RASS, που δημοσίευσε η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Υποστηρίζει επίσης ότι οδήγησε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του για να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, με αφίβολα όμως αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή