Νέες ρυθμίσεις στις βίζες ΗΠΑ

Νέες ρυθμίσεις στις βίζες ΗΠΑ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες ρυθμίσεις όσον αφορά στη χορήγηση βίζας για τις ΗΠΑ θα ισχύουν από την 1η Αυγούστου. Οπως ανακοίνωσε χθες το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, τα άτομα των οποίων η βίζα έληξε τους τελευταίους 12 μήνες από την ημερομηνία που υποβάλλουν αίτηση για νέα βίζα, καθώς και τα άτομα ηλικίας κάτω των 16 ετών και άνω των 60 ετών, δεν είναι υποχρεωμένα, αν δεν το επιθυμούν, να υποβάλλονται στη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης με τους αξιωματούχους της πρεσβείας. Τα άτομα αυτά θα αφήνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην πρεσβεία από τις 12 έως τη μία το μεσημέρι και θα παραλαμβάνουν το θεωρημένο διαβατήριό τους την επόμενη ημέρα.

Γενικότερα, οι Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ακολουθήσουν τις εξής διαδικασίες για να πάρουν βίζα:

– Να προσέρχονται οι ίδιοι από τις 7.30-10 το πρωί από Δευτέρα – Παρασκευή και να παραλαμβάνουν τη βίζα αυθημερόν.

– Να αφήνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά 12-1 το μεσημέρι από Δευτέρα – Παρασκευή οι ίδιοι ή μόνο συγγενείς του άμεσου οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να παραλαμβάνουν το θεωρημένο διαβατήριο την επομένη ημέρα. H πρεσβεία μπορεί, αν κρίνει ότι είναι απαραίτητο, να ζητήσει από κάποιον που αφήνει το διαβατήριο για παραλαβή την επόμενη ημέρα να προέλθει για προσωπική συνέντευξη.

– Να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μέσω ταχυδρομείου. Τα τουριστικά γραφεία καθώς και τα γραφεία εμπορικών αντιπροσώπων δεν μπορούν να αφήνουν δικαιολογητικά για τους πελάτες τους. Επίσης, όλοι οι μη Ελληνες πολίτες που θέλουν να πάρουν μη μεταναστευτική βίζα πρέπει απαραιτήτως να προσέρχονται για προσωπική συνέντευξη στο προξενείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή