Αιχμές Προέδρου κατά Μητσοτάκη

Αιχμές Προέδρου κατά Μητσοτάκη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμεση αντιπαράθεση είχαν χθες κατά την καθιερωμένη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος και ο πρώην πρωθυπουργός κ. K. Μητσοτάκης.

Αφορμή αποτέλεσε η πρόσφατη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι ένας από τους τρόπους για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές είναι η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη δήλωση που έκανε για την επέτειο ο κ. Στεφανόπουλος πριν από την έναρξη της δεξίωσης, υπογράμμισε ότι «ο καθένας πρέπει να σκέπτεται τι λέει και τι πράττει και να αποφεύγει ό,τι βλάπτει τη Δημοκρατία», αποστροφή που ερμηνεύθηκε ότι αναφερόταν στον κ. Μητσοτάκη. O πρώην πρωθυπουργός σχολίασε και αυτός εμμέσως τη δήλωση του κ. Στεφανόπουλου, λέγοντας ότι «όλοι μιλάμε για τη Δημοκρατία αλλά δεν ξέρω αν κάνουμε ό,τι πρέπει». Νωρίτερα, πάντως, οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν χειραψία.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της Δημοκρατίας και παρατήρησε ότι η επέτειος έχει αποκτήσει μια χροιά κοσμικότητας που είναι ασυμβίβαστη με το νόημά της, ενώ επισήμανε πως διαφωνεί με τις απόψεις ότι πρέπει να καταργηθεί η γιορτή. «Εχει εξελιχθεί», είπε, «σε γιορτή της Δημοκρατίας και μας υπενθυμίζει εκτός από το 1974, την ανάγκη στήριξης των σπουδαίων ιδεών της Δημοκρατίας που είναι η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη». Ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται συνολική προσπάθεια για να υπάρξει πρόοδος και ευημερία όχι μόνον από τους πολιτικούς στους οποίους έχει πέσει το βάρος και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της Δημοκρατίας.

Ο κ. K. Καραμανλής

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής, που μαζί με τη σύζυγό του Νατάσσα δέχθηκαν πολλές ευχές για τα παιδιά τους στην πρώτη δημόσια εμφάνισή τους μετά τη γέννηση των διδύμων, στις δηλώσεις του τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής και τιμής, επισημαίνοντας ότι υμνούμε εκείνους που αγωνίστηκαν για τη μετάβαση στη δημοκρατική ομαλότητα και θυμούμαστε τα λάθη που μας οδήγησαν στην επταετία. O κ. Καραμανλής είπε ότι η Δημοκρατία σήμερα δεν απειλείται από κανέναν και τίποτα και σημείωσε ότι πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη για την ποιότητα της Δημοκρατίας και την αξιοπιστία στον δημόσιο βίο.

Ο κ. Στεφανόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Δάφνη, περπάτησαν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου και αντάλλαξαν ευχές με τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους εκπροσώπους της στρατιωτικής, δικαστικής και πνευματικής ηγεσίας του τόπου, ενώ στη συνέχεια έφτασαν στην πέργκολα όπου μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς κάθησαν στο τραπέζι και συζήτησαν. Από τη δεξίωση απουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥκ. N. Κωνσταντόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή