ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ TO ΚΥΣΕΑ ΓΙΑ TON ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.

Παραμένει ο κ. Φ. Νασιάκος για έναν ακόμη χρόνο

Την παράταση της θητείας του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Φ. Νασιάκου για έναν ακόμη χρόνο, όπως είχε δικαίωμα, αποφάσισε στη χθεσινή συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ, ύστερα από σχετική εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Φλωρίδη. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και για τις ικανότητες και το δημιουργικό έργο του κ. Νασιάκου, ιδιαίτερα στο μείζον θέμα της σύλληψης και εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17N. O κ. Νασιάκος, κάνοντας τον απολογισμό τού έσω σήμερα έργου του σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «K», είχε χαρακτηρίσει την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, την ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της ελληνικής προεδρίας και την πρόοδο του σχεδιασμού ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων τις σημαντικότερες μάχες που κερδήθηκαν στο διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Σχολιάζοντας την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17N, ο κ. Νασιάκος δήλωνε ότι οι συλλήψεις ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και όχι τυχαίο γεγονός, ενώ η μάχη απέναντι στην τρομοκρατία «ένας διαρκής αγώνας τον οποίο οφείλουμε να συνεχίσουμε». Δήλωνε ακόμα ότι μελλοντικός στόχος του Σώματος αλλά και του ιδίου είναι η επιτυχής ανταπόκριση στην πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΓΙΑ TA ΘΥΜΑΤΑ TOY ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Βουλή: ενός λεπτού σιγή

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα η Βουλή τίμησε χθες την επέτειο της 29ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. O πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι τριάντα σχεδόν χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας έχει ολοκληρωθεί και δοκιμαστεί στην πράξη το θεσμικό πλαίσιο μιας σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ενώ προσέθεσε ότι μόνον όταν η Κύπρος απαλλαγεί από τη στρατιωτική κατοχή θα είναι επέτειος για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Στην υπόθεση της μαρτυρικής Κύπρου αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. A. Παπαληγούρας, ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκε στην προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή χαρακτηρίζοντας την 24η Ιουλίου θεμέλιο λίθο του εποικοδομήματος της μεταπολιτευτικής μας δικτατορίας. Μιλώντας για τους σημερινούς κινδύνους της δημοκρατίας χαρακτήρισε «σαράκι» τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Για την ανάγκη έντασης του αντιμονοπωλιακού και αντικαπιταλιστικού αγώνα έκανε λόγο ο κ. Δ. Τσιόγκας (KKE), ενώ η κ. Ασημίνα Αικατερινάρη (ΣΥΝ) τόνισε ότι συνιστά χρέος η ενδυνάμωση της Δημοκρατίας.

ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΤΩΣΩΜΑΤΩΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δεν πήγαν στο Προεδρικό

Περίπου 2.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην Πλατεία Ευαγγελισμού, έξω από το Πολεμικό Μουσείο, διαμαρτυρόμενοι κατά της απόφασης της κυβέρνησης να μην αναγνωρισθεί το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό. H συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 7 μ.μ. και ακολούθησε πορεία -επί της οδού Βασ. Σοφίας- προς την οδό Ηρώδου Αττικού, δίχως όμως οι συγκεντρωμένοι να επιχειρήσουν να κινηθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με προχθεσινή του ανακοίνωσή το υπουργείο Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το αίτημα των εργαζομένων είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί.

ΣΥΜΦΩΝΑ ME TO ΓΕΝΙΚΟ XHMEIO TOY ΚΡΑΤΟΥΣ

Αθώα τα ποτά «μπόμπες»

Δεν προκύπτουν στοιχεία για ποτά «μπόμπες» από τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει το Γενικό Χημείο του Κράτους, όπως αναφέρεται σε γραπτή απάντηση του υφυπουργού Οικονομίας κ. A. Φωτιάδη στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Πιπεργιά. Οι έλεγχοι (1100) κατέδειξαν ότι ναι μεν ένα ποσοστό περίπου 6% βρέθηκε μη κανονικό, αλλά για λόγους που σχετίζονται κυρίως με παραπλανητική επισήμανση και με σύσταση που δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. «Σε καμία περίπτωση δεν προέκυψαν στοιχεία επικινδυνότητας για τη δημόσια υγεία», αναφέρεται στο κείμενο. Το ωραίο της υποθέσεως είναι όμως ότι παρατηρείται πτωτική τάση των πωλήσεων των εισαγομένων ποτών, χάριν του… ούζου. Αυτό υποθέτει το υπουργείο, καθώς αποδίδει την εν λόγω μείωση «είτε σε γενικότερη μείωση της κατανάλωσης των αλκοολούχων ποτών είτε στην αύξηση των εγχώριων, όπως το ούζο». Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, το 2002 πραγματοποιήθηκαν 533 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 852 παραβάσεις.

ΜΕ TO Δ.Σ. ΤΗΣ ΓΕΣΑΣΕ

Συνάντηση Τσοβόλα

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕΣΑΣΕ) συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ δήλωσε πως «ήταν κοινή η διαπίστωση ότι ο αγροτικός τομέας της οικονομίας καθώς και ο αγροτικός πληθυσμός αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε συνεχή μείωση του αγροτικού πληθυσμού και μετακίνησή του στα μεγάλα αστικά κέντρα, κάτι που έχει, σαφέστατα, αρνητικές συνέπειες για την οικονομία αλλά και για όλο τον λαό. Χρειάζεται», κατέληξε ο κ. Τσοβόλας, «χάραξη εθνικής στρατηγικής και ως μέλος που είναι η Ελλάδα στην E.E., ώστε να μπορέσουμε να τονώσουμε τον αγροτικό τομέα, αλλά και τον αγροτικό πληθυσμό και να μπορέσει να ανταποκριθεί η Πολιτεία στις σύγχρονες ανάγκες των αγροτών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή