Ρουσφετολογικό νομοσχέδιο καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ρουσφετολογικό νομοσχέδιο καταγγέλλει η αντιπολίτευση

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις βολές της αντιπολίτευσης αφ’ ενός ότι πρόκειται για ένα ρουσφετολογικό νομοσχέδιο προεκλογικής εμπνεύσεως και σκοπιμότητας και την απάντηση της κυβέρνησης, αφ’ ετέρου, ότι το κράτος δεν σταματά να νομοθετεί, ψηφίστηκε επί της αρχής του χθες στη Βουλή μόνον από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση. Για ένα νέο «εμπόριο ελπίδας χιλιάδων ανέργων σε συνθήκες ομηρείας» έκαναν λόγο από πλευράς Ν.Δ. ο εισηγητής κ. Χρ. Ζώης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Πρ. Παυλόπουλος, κάτι το οποίο υποστήριξαν και οι εκπρόσωποι του KKE (Δ. Τσιόγκας) και του ΣΥ(Ασημίνα Αικατερινάρη). Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, καθιερώνεται η παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι ώρες εβδομαδιαίως. O κ. Ζώης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι αποσπασματικό, όταν συνυπολογίσει κανείς ότι έπεται το νομοσχέδιο για τις μετατάξεις.

Εντονος διάλογος

Πρόβλημα όμως ανακύπτει με τα κριτήρια που θα γίνουν οι προσλήψεις αυτές, που, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα ορισθούν με υπουργικές αποφάσεις. Τη σχετική επισήμανση αντισυνταγματικότητας που γίνεται και από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος, που είχε έναν έντονο διάλογο με τον νέο υφυπουργό Εσωτερικών κ. N. Μπίστη στην παρθενική ομιλία του τελευταίου στη Βουλή. O κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «χυδαία προεκλογικό» και δεδομένο ότι θα γίνουν ρουσφετολογικές προσλήψεις με την ψεύτικη υπόσχεση της δήθεν μονιμοποιήσεως, όπως έγινε με τα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ κατά την προεκλογική περίοδο του 2000. Πρόσθεσε ότι δεν τίθενται αντικειμενικά κριτήρια, ούτε για τα νομικά πρόσωπα που θα κάνουν τις προσλήψεις ούτε για τα κριτήρια πρόσληψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή