Ν.Δ.: O πρωθυπουργός μεγαλοποιεί τα ασήμαντα της πολιτικής ζωής

Ν.Δ.: O πρωθυπουργός μεγαλοποιεί τα ασήμαντα της πολιτικής ζωής

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό βομβαρδισθήκαμε από μια σειρά «πρωτοβουλιών» του πρωθυπουργού. Οπως αλήθεια είναι ότι αν πίστευε κανείς τις στομφώδεις εξαγγελίες των τηλεπαρουσιαστών ή τους εντυπωσιακούς τίτλους των «ταμπλόιντ», θα περίμενε να έχουν αλλάξει όλα στην Ελλάδα εν μια νυκτί και μόνη. Δεν άλλαξαν, όμως. Γι’ αυτό και έχει ενδιαφέρον η άποψη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, χωρίς να είναι μηδενιστική, φέρνει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, κλίνοντας προς το σαιξπηρικό «πολύ κακό για το τίποτα»!

«Κατ’ αρχήν, ο κ. Σημίτης, από τον περασμένο Μάιο, μας… απειλούσε με πρωτοβουλίες τις οποίες θα ελάμβανε τον… Ιούλιο! Αφού, λοιπόν, άφησε τη χώρα στην ουσία ακυβέρνητη επί δύο μήνες, αφού είχε δημιουργηθεί παντού η εντύπωση ότι «θα έλθουν τα πάνω κάτω» στα υπουργεία, επέστρεψε τον Ιούλιο για να ασχοληθεί κατ’ αρχήν με τα εσωκομματικά του, όπου φόρτωσε -όπως συνηθίζει- σε άλλους τα δικά του λάθη!

Ο «ανασχηματισμός»

Ακολούθως, προχώρησε σε κάτι που ο ίδιος μόνον αντελήφθη ως «ανασχηματισμό», εκτός εάν νομίζει ότι ασχολήθηκε κανείς σοβαρά με το «άνοιγμα» προς τον κ. Μπίστη και την υπουργοποίηση ενός βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο ο ίδιος κατηγορούσε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όταν εκλεγόταν με τη δική μας παράταξη» τονίζει ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

«Πολύ κακό για το τίποτα»!

«Οι περίφημες πρωτοβουλίες του κ. Σημίτη δεν ήταν παρα μια σειρά ενεργειών, οι οποίες δεν απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη και δεν δίνουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. H προβληματική και γεμάτη αντιφάσεις προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου, απασχολεί μόνο τον ίδιο και τους βουλευτές του κόμματός του, τους οποίους έχει σφόδρα δυσαρεστήσει,όπως φάνηκε κατά τη συζήτησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος ανέλαβε τον άχαρο ρόλο της ενημέρωσής τους. Ακόμη, οι πομπώδεις εξαγγελίες περί του ανοίγματος των κωδικών και του ελέγχου του «πόθεν έσχες» των βουλευτών του, απλώς ενοχοποιούν όλους τους βουλευτές στα μάτια του κόσμου, χωρίς η προσπάθεια αυτή να προχωρεί και να συναντά την «καρδιά» του θέματος, όπως ζήτησε η Νέα Δημοκρατία με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Και όλα αυτά, επειδή εθίγησαν οι στενοί του συνεργάτες! Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, ο κ. Σημίτης εγκλωβίζει ολόκληρη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα σ’ αυτό που αποκαλείται «έγκλημα του Χρηματιστηρίου», για το οποίο, όμως, ευθύνονται οι συγκεκριμένοι και γνωστοί στενοί του συνεργάτες. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι με τις περιβόητες «πρωτοβουλίες» του, ο κ. Σημίτης όχι μόνο δεν αγγίζει τα προβλήματα του πολίτη, αλλά απομακρύνεται ακόμη περισσότερο απο αυτά», τονίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Δημήτρης Σιούφας, υπογραμμίζοντας και τα εξής: «Μέχρι τώρα, το ΠΑΣΟΚ μάς είχε συνηθίσει στην κρατικοποίηση του κόμματος και την κομματικοποίηση του κράτους. Τώρα, με τη συμμετοχή του κ. Χρυσοχοΐδη σε όλες τις συσκέψεις των υπουργών, έχουμε και κομματικοποίηση της διακυβέρνησης της χώρας».

Εικονική πραγματικότητα

Κατά τον κ. Αλογοσκούφη,ο πρωθυπουργός «χρησιμοποιεί πότε παραμορφωτικό φακό και πότε γυαλιά «εικονικής πραγματικότητας».

Πώς αλλιώς να εξηγήσω την εμμονή του σε νεφελώδεις προτάσεις που αφορούν μόνο τον ίδιο και την ομάδα που εμπιστεύεται, αλλά και σε εξαγγελίες που αν υλοποιηθούν αυτό θα γίνει μετά το 2008! Εδώ υπάρχουν καθημερινά, χειροπιαστά προβλήματα, η ακρίβεια θερίζει το εισόδημα των Ελλήνων και εμείς μιλάμε για εκλογικό νόμο! Κι ακόμη, ο κ. Σημίτης, ο δεδηλωμένος εχθρός του «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα», ετοιμάζεται να προχωρήσει σε παροχές είτε φορτώνοντας το Δημόσιο με προσλήψεις είτε ανοίγοντας κάποια άδεια ταμεία, για να χρεώσει ακόμη περισσότερο στην ήδη υπερχρεωμένη χώρα», τονίζει ο Γ. Αλογοσκούφης.

Οπως υπογραμμίζει ο κ. Δημ. Σιούφας, ο κ. Σημίτης «επιμένει να παρουσιάζει τα μικρά για μεγάλα και να ανακοινώνει με «σαματά» προτάσεις που θα μπορούσε να κάνει αφ’ υψηλού και εκ του μακρόθεν μόνο κάποιος που δεν κατοικεί στην Ελλάδα!

Η Ν.Δ. προτείνει

Κι όλα αυτά, την ώρα που η Νεα Δημοκρατία προχωρεί σε προτάσεις και παρουσιάζει πρόγραμμα, με το οποίο αντιμετωπίζονται τα πραγματικά προβλήματα, τα υπάρχοντα και ζέοντα θέματα των πολιτών. Πρόγραμμα για τη Γεωργία και τους αγρότες, πρόγραμμα για την Παιδεία και προσαρμογή της στα σύγχρονα δεδομένα, προτάσεις στη Βουλή για το θέμα της διαφάνειας, πρόταση για την κατάργηση του εξωφρενικού «μαθηματικού τύπου» στα δημόσια έργα. Προτάσεις, δηλαδή, ανατροπής και προόδου και όχι μισόλογα και υπεκφυγές», τονίζει ο γραμματέας της K.O της Νέας Δημοκρατίας

Σημαντική είναι, όμως και η άποψη τ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ, την οποία μας ανέλυσε στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, στη δεξίωση για την 29η επέτειο αποκαταστάσεως της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Σημίτης με απογοήτευσε, γιατί σκέπτεται διαφορετικά απ’ ό,τι έδειχνε. Με το εκλογικό σύστημα που προσπαθεί να επιβάλει, κατακερματίζει την πολιτική ζωή του τόπου, αδιαφορώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα διακυβερνηθεί. Δείχνει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να έχει, μετά τις εκλογές, ένα καθαρά δικό του κόμμα. Πάνω απ’ όλα, δηλαδή, το δικό μας συμφέρον και μετά όλα τ’ άλλα»!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή