O δεύτερος κύκλος των «Ιουλιανών» στο Mega

O δεύτερος κύκλος των «Ιουλιανών» στο Mega

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τον Νίκο Χατζηνικολάου μεταδόθηκε το δελτίο ειδήσεων του Mega χθες και προχθές. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού δεν απουσίαζε για διακοπές, αλλά παρέμενε εντός Αττικής (και εντός των τειχών του Mega) και μάλιστα σε κατάσταση «πολεμικής» επαγρύπνησης, εν αναμονή της χθεσινής κρίσιμης συνεδρίασης του Δ.Σ. του «Τηλέτυπου». Μιας συνεδρίασης θυελλώδους, καθώς στην ημερήσια διάταξη τέθηκαν η σύνθεση και οι αρμοδιότητες των μελών του άτυπου «διευθυντηρίου».

Η πρόταση που υπεβλήθη από τον Τρύφωνα Κουταλίδη, νομικό σύμβουλο του ΔΟΛ, δεν αναφερόταν πλέον σε μια πενταμελή δημοσιογραφική ομάδα παρά τω γενικώ διευθυντή, η οποία θα συνεδρίαζε σε καθημερινή βάση, αλλά εξειδίκευε ρόλους και μοίραζε τίτλους. Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, ο N. Χατζηνικολάου διατηρεί τον τίτλο του, αλλά προτείνονται ο Αλ. Παπαχελάς για διευθυντής Ειδήσεων, ο Χρ. Παναγιωτόπουλος για διευθυντής Ενημέρωσης και ο N. Στραβελάκης για διευθυντής Σύνταξης, τη θέση του οποίου κατέχει ώς τώρα ο Χρ. Παναγιωτόπουλος. Λέγεται ότι ο N. Χατζηνικολάου θα προτιμούσε για τον Αλ. Παπαχελά τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή Ειδήσεων.

Οι τίτλοι

Να υποθέσουμε ότι δεν είναι μόνον η φτώχεια ή η πεσμένη τηλεθέαση που «φέρνει γκρίνια», αλλά και οι τίτλοι; H ουσία του καβγά δεν αφορά στο μοίρασμα των τίτλων, αλλά στην κατανομή της πολιτικής επιρροής των τεσσάρων εταίρων του καναλιού. O βαθύτερος συμβιβασμός του κ. Χατζηνικολάου δεν θα ήταν η αποδοχή του ενός ή του άλλου συναδέλφου του σε υψηλή διευθυντική θέση, αλλά η χάραξη μιας πολιτικής γραμμής που θα υπαγορεύεται από τη συνισταμένη των συμφερόντων και τις εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό της τετραρχίας.

Μολονότι η πρώτη «ιουλιανή» κρίση στους κόλπους του Mega έληξε χωρίς να ζητηθεί καταμέτρηση ψήφων εμπιστοσύνης, τίποτα δεν αποκλείει την αναζωπύρωσή της. H συνεδρίαση του Δ.Σ. θα συνεχιστεί σήμερα και κανείς δεν γνωρίζει αν θα καταλήξει σε κάποια ηχηρή ρήξη ή στο άνοιγμα ενός νέου κύκλου πιέσεων και διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, το χαρτί της «σοφτ» παραίτησης είναι ήδη καμένο για τον κ. Χατζηνικολάου και επομένως τα περιθώρια ελιγμών, αναμονής και συμφιλίωσης είναι περιορισμένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή